Tampereella paloi rautatiesilta – junaliikenteessä suuria myöhästymisiä

Rautatiesillalla syttyi tulipalo alkuillasta. Tulipalo katkaisi junaliikenteen puoleksitoista tunniksi.

tulipalot
Rautatiesilta palaa Tampereella.
Tampereella syttyi alkuillasta tulipalo Tampereen valtatien ylittävällä rautatiesillalla. Tuli paloi suurin liekein ja nuoli hetken palopaikkaa ylittävää matkustajajunaa.

Tampereella syttyi alkuillasta tulipalo Tampereen valtatien ylittävällä rautatiesillalla. Tuli paloi suurin liekein ja nuoli hetken palopaikkaa ylittävää matkustajajunaa.

Junassa ollut Aki Pihlaja kertoo, että junaan tunkeutui palon aikana sankka savu.

– Olin matkustajana vaunussa numero 6, josta jouduimme sankan savun takia poistumaan peräpään suuntaan aina vaunuun numero 2 saakka. Siirtyminen sujui rauhallisesti, vaikka ensin luulimme junan syttyneen tuleen. Nopeasti kuitenkin huomasimme, että savu tulee sillan alta.

Savua junassa.
Junavaunuun levisi tulipalosta sankka savu.Aki Pihlaja

Kaksikerroksinen matkustajajuna oli pysähdyksissä liekkien päällä, mutta siirrettiin pian pois tulen ulottuvilta. Aki Pihlaja kertoo, että voimakas haju levisi koko junaan ja haju tarttui vaatteisiin. Juna pääsi jatkamaan matkaa asemalle noin viiden minuutin odottelun jälkeen.

Tulipalopaikan päällä seisova matkustajajuna on savun peitossa.
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Palokunta saapui palopaikalle muutamaa minuuttia ennen iltakuutta. Tuli saatiin sammutettua paikalle osuneen silminnäkijän mukaan nopeasti. Tilanne oli kuitenkin näyttänyt varsin uhkaavalta. Palomiehet tutkivat rautatien ja sillan mahdollisia vaurioita.

Palomiehet tutkivat tulipalon aiheuttamia vaurioita.
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Tulipalon sammuttamisen ajan tieliikenne Tampereen valtatietä pitkin Viinikkaan päin oli suljettu. Junaliikenne keskeytettiin tulipalon takia kokonaan, minkä johdosta useat junat myöhästelevät aikataulusta vielä pitkin iltaa. Kun junaliikennettä käynnisteltiin puoli kahdeksan aikoihin useat junat olivat myöhässä jo reilun tunnin. Tulipalo vaikutti junaliikenteeseen suunnilleen kolme tuntia eli iltayhdeksään saakka.

Tulessa oli sillan puinen kansi, joka on öljyläikkäinen ja aurinkoisten päivien ansiosta hyvin kuiva. Syttymissyy saattaa olla esimerkiksi junan pyörien kipinöinti jarrutuksessa. Tapaus on harvinainen, mutta ei ainutlaatuinen. Samassa paikassa on sammutettu paloa vuosien mittaan aiemminkin.

Artikkelia on päivitetty viimeisen kerran tiistaina klo 7:18 arvioilla tulipalon syttymissyystä.