"Kilpailussa kannattaa liittoutua" – perusteilla olevassa energiapalveluyhtiössä mukana Kuopion Energia, Savon Voima, Jyväskylän Energia ja Lappeenrannan Energia

Neljän kotimaisen energiayhtiön sähkökauppaliiketoimintojen yhdistämisellä syntyisi Suomen markkinoiden neljänneksi suurin sähkönmyyjäyhtiö. Aloittaessaan uudella yhtiöllä olisi noin 250 000 asiakasta.

talous
Savon Voiman käyttökeskus.
Krista Karppinen / Yle

Projektijohtaja Juha Keski-Karhu sanoo, että toimintojen yhdistämisellä saadaan synnytettyä vahva toimija, josta koituu etua asiakkaalle.

– Saamme paremmat eväät. Tämä on hyvä hanke, hyvä porukka on mukana. Kilpailussa kannattaa liittoutua, Keski-Karhu sanoo.

Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholm sanoo, että uuden yhtiön liikkeelle saamisessa ei ole syytä vitkutteluun.

Lindholmin mukaan kesäkuun alkupuolella kaikkien osapuolten lopullinen hyväksyntä pitäisi olla selvillä. Kuopion kaupungin omistajaohjaukselta vihreää valoa saatiin maanantai-iltana.

Savon Voiman toimitusjohtaja Arto Sutinen tähdentää, että kaikilla on nyt yhteinen tahtotila saada hanke maaliin. Sutisen mukaan syntymässä on hyvä kombinaatio savolaisittain katsottuna, koska mukana ovat sekä Savon Voima että Kuopion Energia.

Edellinen yhteistyöhanke kaatui kalkkiviivoilla

Kuopion Energia puuhasi viime syksynä sähkönmyynnissä yhteistyötä kainuulaisen Loisteen ja Jyväskylän Energian kanssa, mutta se kaatui kalkkiviivoilla Kajaanin kaupungin vastustukseen.

Sähkön myynnin lisäksi nyt tekeillä olevan uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysyntäjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköiset liikenteen palvelut ja erilaiset digitaaliset palvelut.

Yhdistymisessä osakasyhtiöiden nykyisten sähkön myynnin asiakkaiden sopimukset siirtyisivät uuden yhtiön nimiin ja jatkuisivat entisin ehdoin. Yhtiön nimestä ei vielä ole tehty päätöksiä.

– Sähkön myynnin asiakkaat odottavat tuotteiden ja palvelujen jatkuvaa kehitystä. Yhdistämällä kehitysvoimamme voimme tarjota aikaisempaa parempia mobiilipalveluja, energiaan liittyviä lisäpalveluita sekä laajempia asiakasetuja. Uuden ajan energiapalveluyhtiöllä pystymme parhaiten turvaamaan sekä asiakkaidemme että omistajiemme edut. Lisäksi saamme neljän alueellisen sähkönmyyjän tilalle yhden valtakunnallisen brändin, osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat toteavat.

Tavoitteena on, että yhtiö aloittaa toimintansa loppuvuoden aikana.