Netflix teki usean vuoden sopimuksen Barack ja Michelle Obaman kanssa – Ensimmäiset sisällöt ehkä ensi vuonna

Ohjelmatyypeistä ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia, mutta ne voivat olla niin fiktiivisiä sarjoja kuin dokumenttejakin.

Michelle ja Barack Obama. Kuva: Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain entinen presidenttipari Barack ja Michelle Obama vievät yhteiskunnallisen vaikuttamistyönsä nykyaikaiseen kanavaan.

Internetin suoratoistopalvelu Netflix ilmoitti maanantaina, että Obamat ovat tehneet sen kanssa usean vuoden sopimuksen ohjelmatuotannoista.

– Barack ja minä olemme aina uskoneet tarinankerronnan voimaan inspiraationa, Michelle Obama sanoo BBC.n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Netflixin mukaan sopimus antaa Obaman pariskunnalle mahdollisuuden tuottaa elokuvia ja sarjoja. Ne voivat potentiaalisesti sisältää käsikirjoitettuja ja tosi-tv -tyyppisiä sarjoja, dokumenttisarjoja, dokumentteja ja tv-elokuvan tyyppisiä ohjelmia.

Lista on siis vielä varsin laaja, eikä yksityiskohtaisia sisältösuunnitelmia vielä maanantaina kerrottu. Sopimuksen rahallista arvoa ei niin ikään ole paljastettu.

Julki aikaisintaan vuonna 2019

Ensimmäiset Obaman pariskunnan tuottamat sisällöt tulevat julki aikaisintaan vuonna 2019, kertoo uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelema, sopimuksessa mukana ollut lähde.

– Haluamme vaalia ja tuoda esille lahjakkaita, inspiroivia, luovat ääniä, jotka voivat edistää parempaa empatiaa ja ymmärrystä kansojen välillä. Haluamme auttaa heitä jakamaan tarinansa koko maailmalle, Barack Obama sanoo lausunnossa CNN:n ja BBC:n mukaan.

Huhuja Obaman pariskunnan yhteistyöstä Netflixistä alkoi liikkua tänä keväänä. New York Times kirjoitti maaliskuussa, että Barack Obama voisi isännöidä Netflixissä keskusteluohjelmia esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta.