Kulttuurikeskus Kulttura starttaa toimintansa 75 000 euron apurahoilla

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus aikoo palkata osa-aikaisen työparin, joka kartoittaa kainuulaisten nuorten ja lasten kulttuuritarpeita.

Kainuu
Lapsi leikkii väreillä.
Petri Lassheikki / Yle

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura pystyy käynnistämään toimintansa useiden apurahojen ansiosta.

Kulttura palkkaa tänä vuonna osa-aikaisesti tuottajan ja pedagogin. Työparin tehtävänä on kartoittaa kainuulaislasten ja nuorten kulttuuritarpeita toiminnallisissa työpajoissa sekä kerätä tietoa olemassa olevasta kulttuuritoiminnasta.

Lisäksi kulttuurikeskus kehittää Taikkeri-taidekasvatuspaketin, jonka on tarkoitus kiertää maakunnan päiväkodeissa ja kouluissa. Samassa hankkeessa opettajille ja muille kulttuurin toimijoille järjestetään perehdyttäviä työpajoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kainuun liitto ovat myöntäneet avustusta kulttuurikeskuksen toiminnan aloittamiseen. Ministeriön avustus on 25 000 euroa ja Kainuun liiton 30 000 euroa.

Kainuun liiton avustuspäätöksen ehtona oli, että Kainuun kunnat sitoutuvat kulttuurikeskuksen toimintaan. Yhdistyksen kuntajäseninä ovat Kajaani, Hyrynsalmi, Ristijärvi, Kuhmo, Sotkamo, Suomussalmi ja Paltamo.

Toinen ehto oli, että myös opetus- ja kulttuuriministeriö antaa myönteisen tukipäätöksen.

Tänä keväänä myös Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto tuki Kultturaa. Rahasto myönsi kulttuurikeskuksen Taikkeri-taidekasvatushankkeelle 20 000 euron kärkihankeavustuksen.

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura on perustettu kesäkuun 2017 alussa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toimialueensa lasten ja nuorten kulttuuritoimintaa sekä sen edellytyksiä.

Yhdistyksen tarkoituksena on myös edistää alueen lasten- ja nuortenkulttuurin toimijoiden toimintaedellytyksiä sekä vahvistaa alueen taide- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.