1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Virkarikossyytteen saanut helsinkiläisrehtori aloittaa syksyllä rehtorina Vantaalla

Virkarikossyytteen viime viikolla saanut rehtori aloittaa syksyllä rehtorina Vantaalla. Rehtorin alaisuudessa aiemmin toiminut opettaja on saanut syytteet yhdeksästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kuva: Timo Nykyri / Yle

Virkarikoksesta epäilty helsinkiläiskoulun rehtori on valittu uuteen rehtorinvirkaan Vantaalla. Hän aloittaa syksyllä Tikkurilan ja Västersundomin ruotsinkielisen koulun rehtorina.

Vantaan kaupungin juristien mukaan virkarikossyyte ei ole palkkaamisen este.

Rehtorin virkarikossyyte liittyy siihen, että hänen katsotaan laiminlyöneen alaisensa valvonnan. Rehtorin johtaman helsinkiläiskoulun opettajaa epäillään yhdeksästä lapsen hyväksikäytöstä ja yhdestä lapseen kohdistuneesta kunnianloukkauksesta.

Rehtori kertoo Svenska Ylelle, että polisiitutkinta ja syyteharkinta ei vaikuttanut hänen päätökseensä hakea Vantaalle rehtoriksi.

– Olen työskennellyt Helsingissä kaksikymmentäviisi vuotta ja halusin töihin toiseen kuntaan, hän kertoo.

Vantaan ruotsinkielisten palveluiden johtaja Anders Vikstöm kertoo, että hän on tietoinen uuden rehtorin rikosepäilystä.

– Kaupungin juristit tutkivat asiaa ja he olivat sitä mieltä, että esteitä hänen palkkaamiseensa ei ollut, sanoo Vikström Yle Svenskan haastattelussa.

Vikström kuitekin myöntää, että tämänhetkinen tilanne ei ole sellainen, kuin kaupunki olisi toivonut.

– On olemassa riski, että voi tapahtua mitä tahansa, hän sanoo.

Rehtorin virkaan oli yhteensä viisi hakijaa.

Seksuaalirikoksista epäillyt opettaja ei ole toiminut opettajana rikosepäilyjen tultua julki huhtikuun 2017 jälkeen. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosien 2013–2017 välisenä aikana.

Lue myös:

"Tämä on järkyttänyt perheitä" – Myös rehtorille virkasyyte helsinkiläisopettajan seksuaalirikosepäilyssä