Listasimme koko Suomen yo-tulokset – katso, miten oma lukiosi pärjäsi

Tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa parhaat arvosanat kirjoitettiin Ressun, Etelä-Tapiolan ja Kulosaaren lukioissa.

ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilasranking

Suurin nousija oli Savukosken lukio, joka kipusi sijalle viisi ja ensimmäiseksi pääkaupunkiseudun ulkopuoliseksi lukioksi. Pääkaupunkiseudun lukioista kuusi mahtuu kymmenen koulun kärkeen.

Viime vuonna kolmen kärki oli Etelä-Tapiolan lukio, Ressun lukio ja Utsjoen saamelaislukio, josta kirjoitti yksi ylioppilas mainioin arvosanoin.

Listaus on tehty Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemien tietojen pohjalta. Lukioiden järjestys perustuu ylioppilaskirjoituksissa pakollisten oppiaineiden keskiarvoon.

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista äidinkieli on pakollinen kaikille. Kolme muuta kirjoitettavaa ainetta valitaan seuraavista: toinen kotimainen kieli, yksi vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet.

Listaus kertoo sen, minkälaisia arvosanoja kyseisessä lukiossa on tämän kevään ylioppilastutkinnossa kirjoitettu. Se ei kerro suoraan opetuksen tasosta, sillä listan kärjessä oleviin lukioihin hakeutuu jo peruskoulussa hyvin opinnoissaan menestyneitä oppilaita. Listaus ei siis ota huomioon sitä, miten hyvin lukio on onnistunut nostamaan opiskelijoiden osaamisen tasoa lukion aikana.

Opetus on varmasti hyvää myös muissakin kuin listan kärkisijoilla olevissa lukioissa, ja jokainen ylioppilas on lakkinsa ja onnittelunsa ansainnut.

Katso oman lukiosi tämän vuoden sijoitus alla olevasta taulukosta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ylioppilastulokset 2018

Voit järjestää taulukkoa sarakkeotsikoista. Voit myös hakea taulukosta yksittäistä koulua.

Lukioiden vertailu pohjautuu tutkinnon neljän pakollisen aineen pistemäärien keskiarvoon. Laudaturista saa 7 pistettä ja approbaturista 2 pistettä. (L=7, E=6, M=5, C=4, B=3, A=2 ja I=0.)

Lähde: Ylioppilastutkintolautakunta

Jos taulukko ei näy lataa sivu uudelleen.

Lisäys 25. toukokuuta 2018 kello 12.25: Taulukkoon lisätty tieto ylioppilaiden määristä.

Korjaus 25. toukokuuta 2018 kello 14.37: Taulukosta poistettu lukiot, joissa ylioppilaaksi kirjoitti vain yksi oppilas.