Hyppää sisältöön

Israel suuttui Hollannille euroviisuparodiasta – "Katso miten hienosti laukaisen ohjuksia"

Hollantilainen tv-koomikko lauloi show'ssaan oman sanoituksensa Israelin voittajaviisusta. Arvostelijat ovat leimanneet parodian Israelin-vastaiseksi ja jopa juutalaisvastaiseksi.

Euroviisut voittanut israelilainen Netta Barzilai. Kuva: Abir Sultan / EPA-EFE

Israel on jättänyt Hollannille protestin voittoisan euroviisukappaleensa parodioinnista, kertoo muun muassa israelilaislehti Haaretz. (siirryt toiseen palveluun)

Hollantilainen tv-koomikko Sanne Wallis de Vries suututti israelilaiset laulamalla voittosävelmän uudella sanoituksella, jossa kritisoidaan Israelin armeijaa gazalaisten surmaamisesta.

Wallis de Vries esitti parodian omassa tv-show'ssaan Sanne Wallis de Vries Show'ssa. Hän oli pukeutunut Israelin euroviisuvoittajan Netta Brazilain tyyliseksi.

Barzilain Toy-kappale kertoo tyttöä kuin lelua kohtelevasta miehestä ja on Barzilain mukaan suunnattu kaikille, joita on joskus lannistettu. Wallis de Vriesin käsittelyssä kappale sai aivan uuden sisällön.

"Maailman johtajat syövät kädestäni"

Parodiassa lauletaan vapaasti käännettynä muun muassa "Katso minua, olen suloinen maa. Maailman johtajat syövät kädestäni. Yhdellä suudelmalla sammutan jokaisen palon. Meillä on juhlat, tuletko? Myöhemmin al-Aksan moskeijassa, joka on joka tapauksessa pian tyhjillään".

Kun Barzilai laulaa "En ole lelusi", hollantilaiskoomikko laulaa "Katso, kuinka hienosti laukaisen ohjuksia."

Parodiavideon kuvituksena on kuvaa palestiinalaisten viime viikon mielenosoituksesta Gazan ja Israelin rajalla. Kuvissa näkyy savua ja paareilla kannettavia palestiinalaisia.

Laulaessaan Israelin 70-vuotisjuhlista hän laulaa "Palestiinalaisia ei kutsuta juhliin". Taustalla on kuvaa Yhdysvaltain Jerusalemin-lähetystön viimeviikkoisista avajaisista.

Israelin Hollannin-lähettiläs on lähettänyt protestin sekä show'n esittäneelle julkiselle televisiokanavalle BNNVARA:lle että Hollannin ulkoministeriölle. Protestikirje on toimitettu myös Hollannin juutalaisten kattojärjestölle.

Julkisessa keskustelussa arvostelijat ovat syyttäneet parodiaa Israelin-vastaiseksi, jopa juutalaisvastaiseksi, kertoo Times of Israel -nettilehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Pääministeri Netanjahu tanssi tiputanssia Israelin viisuvoiton kunniaksi

Torilla tavattiin – Katso video: Fanit ottivat euroviisuvoittaja Nettan vastaan Tel Avivissa