1. yle.fi
  2. Uutiset

30-vuotias poikamies ei suostunut muuttamaan kotoa, vanhemmat hankkivat tuomioistuimelta häädön: "Saat tonnin, jos muutat"

Lähellä Syracusea New Yorkin osavaltiossa asuva muuttohaluton poikamies vaatii häädölle puolen vuoden lykkäystä ja aikoo valittaa päätöksestä.

Lapsuudenkodista poismuutto
Michael Rotondo
Michael RotondoAP

Oikeustaistelu New Yorkin osavaltion tuomioistuimessa oli lyhyt, mutta värikäs (siirryt toiseen palveluun).

Tiistaina käydyssä kuulemisessa 30-vuotias Michael Rotondo ei onnistunut saamaan tuomaria puolelleen kumoamaan vanhemmiltaan saatua häätömääräystä synnyinkodistaan.

Kertaalleen jo kotoaan lähtenyt Rotondo oli muuttanut takaisin vanhempiensa luo kahdeksan vuotta sitten. Vanhempien mitta tuli kuitenkin täyteen alkuvuonna, kun poika ei näyttänyt tekevän mitään päästäkseen omilleen.

Helmikuun 2. päivänä vanhemmat, Christina ja Mark Rotondo, lopulta ryhtyivät oikeustoimiin saadakseen poikansa muuttamaan vihdoin kotoaan. Tuomioistuimen kirjaamassa häätökehotuksessa vanhemmat antoivat pojalleen 14 päivää muuttaa pois. Vanhemmat myös varoittivat ryhtyvänsä kaikkiin mahdollisiin toimiin häädön toteuttamiseksi.

"Äiti auttaa uuden asunnon etsinnässä"

Muuttohaluton poikamies kuitenkin sivuutti kaikki vanhemmiltaan saadut häätökirjeet, joissa jopa luvattiin rahaa.

Yksi kirjeistä sisälsi jopa nelikohtaisen vinkkilistan (siirryt toiseen palveluun): vanhemmat tarjosivat 1 100 dollaria uuden asunnon etsimiseen, kehottivat poikaa ryhtymään työnhakuun ja myymään rahaksi muutettavaa omaisuutta kuten stereot. Äidin apua tarjottiin myös asunnonmetsästykseen.

Rahalla houkutteleminen tai voimatoimilla uhkaaminen eivät kuitenkaan johtaneet toimintaan.

Rotondon vanhemmat oikeussalissa
Christina ja Mark Rotando.AP

Oikeudenkäynnissä Michael Rotondo vaati puolen vuoden lykkäystä häätöön. Tuomari kuitenkin piti vaatimusta törkeänä ja määräsi häädön toimeenpantavaksi samantien.

Rotondo niin ikään kutsui tuomarin päätöstä törkeäksi.

Aikoo valittaa häädöstä

Rotondon vanhemmat olivat läsnä oikeudenkäynnissä, mutta poika ei suostunut puhumaan suoraan heidän kanssaan tuomarin pyynnöstä huolimatta. Tuomari kehotti vanhempien asianajajaa laatimaan häätömääräyksen ja sisällyttämään siihen kohtuullisen toimeenpanoajan, jonka hän aikoi vahvistaa.

Oikeudenkäynnin jälkeen Michael Rotondo kertoi toimittajille, että hän ei ole vielä valmis muuttamaan pois vanhempiensa luota ja aikoo valittaa häätöpäätöksestä.

Tuomari mainitsi oikeudenistunnon aikana jopa Airbnb:n esimerkkinä siitä, kuinka helppoa väliaikaisen asunnon löytäminen olisi nopeastikin.

Artikkelista korjattu kirjoitusvirheitä kello 12:28 24.5.2018.

Lue seuraavaksi