Hollywood-tähdet ylistävät Chewbaccaa näyttelevää Joonas Suotamoa – katso video

kulttuuri
Tähtien sota -elokuvan tähdet ylistävät Chewbaccaa näyttelevää Joonas Suotamoa
Tähtien sota -elokuvan tähdet ylistävät Chewbaccaa näyttelevää Joonas Suotamoa

– Pelkästään se, mitä hän osaa viestiä silmillään.

– Se on huikeaa.

Hollywood-tähdet Woody Harrelson ja Thandie Newton kiitelevät kanssanäyttelijänsä, suomalaisen Joonas Suotamon roolisuoritusta uudessa Tähtien sota -sarjaan kuuluvassa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa.

Suotamo esittää Han Solon taustatarinaan keskittyvässä elokuvassa Solon kumppania Chewbaccaa.

Vaikeuksissa olleen tuotannon pelastajaksi palkattiin kesken kaiken Hollywoodin duunarina tunnettu ohjaajaveteraani Ron Howard. Ohjaaja itse kertoo olevansa erityisen ylpeä muutamasta tuomastaan lisäyksestä. Niihin kuuluu muun muassa Chewbaccan roolin korostaminen.

– Rakastan Chewbaccaa. Vaadin häntä lisää ja lisää. Mielestäni Joonas tekee roolin fantastisesti, Howard sanoi

Chewbacca on ollut mukana sarjan alusta alkaen. Suotamon mukaan hahmon pitkä historia on vaikuttanut hänen esitykseensä, mutta paine ei tullut tuotannon suunnasta vaan hänestä itsestään.

– Kyllä mä alusta asti oon saanut tehdä omaa juttuani silloin kun mä oon ollut puvussa. Mä oon itse halunnut esittää sen niin – vähän itseni turmioksi, koska kukaan ei tiedä, että mä esitän tätä roolia, koska mä oon tehnyt sen uskollisena sille millainen Chewbacca oli alkuperäisissä Star Wars -elokuvissa. Siks et mä oon fani ja mä haluan, että CB pysyy sinä mahtavana hahmona mikä se on.

Apuja on tullut myös roolin alkuperäiseltä haltijalta, Peter Mayhewlta, joka on nyt 74-vuotias.

– Kun tapasin hänet niin pystyin todella syventämään mun tietämystä tästä hahmosta ja lopulta luulen, että se auttoi tosi paljon varsinkin tähän elokuvaan, että Chewbacca on saanut kaiken mahdollisen tiedon, Suotamo kertoo.

Wookie-lajiin kuuluva Chewbacca vanhenee eri tahtiin kuin moni muu sarjan hahmo. Wookiet elävät useamman sata vuotta. Kokovartalopuvussa ja naamarissa esitettävällä hahmolla voikin olla kysyntää niin pitkään, kuin Tähtien sota -sarjaa jatketaan.

– Siisteintä on, että hän voi tässä roolissa hyvinkin tehdä samaa työtä seuraavat neljäkymmentä vuotta, sanoo Woody Harrelson.

– Kysyntää tulee varmasti olemaan, Thandie Newton komppaa.