1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Tulipalo tuhosi perinteikkään leipomon tiloja Kajaanin keskustassa

Palon syttymisen huomasi ohikulkija, joka ilmoitti savuhavainnoista pelastuslaitokselle keskiviikkona puoli kahden jälkeen iltapäivällä.

Kajaani
Leipomo tulessa

Tulipalo tuhosi Kajaanin ydinkeskustassa Välikadulla sijaitsevaa leipomorakennusta keskiviikkona iltapäivällä. Palon syttymisen huomasi ohikulkija, joka ilmoitti savuhavainnoista pelastuslaitokselle.

Palo levisi nopeasti koko katon sekä ullakon alueelle ja tuhosi täysin rakennuksen kattorakenteet, vahinkojen laajuutta pystytään arvioimaan vasta palon raivaustöiden jälkeen.

Leipomo tulessa
Tulipalo levisi nopeasti koko katon alueelle.Jonna Karjalainen / Yle

Kainuun pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Henri Mannisen mukaan leipomon ja kahvilan välissä oleva palo-osastoseinä todennäköisesti säästi kahvilan puolen pahemmilta palovahingoilta.

Palon alkuvaiheessa pelastuslaitos antoi hätäkeskuksen kautta lähialueen asukkaille ilmoituksen, että sulkevat ikkunat ja ilmanvaihdon runsaan savun muodostuksen vuoksi.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut tulipalossa. Leipomon kahvilassa olleet asiakkaat ohjattiin nopeasti ulos rakennuksesta. Savua oli asiakkaiden mukaan myös kahvilassa. Myös yrityksen Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että kaikki ihmiset ovat turvassa.

Pekka Heikkisen leipomon tulipalo Kajaanissa.
Tulipalon raivaustyöt aloitettiin iltapäivällä.Jonna Karjalainen / Yle

Pelastuslaitos ja poliisi eristivät paloalueen sekä ohjasivat paikalle saapuneita uteliaita kaupunkilaisia kauemmaksi palopaikasta.

Sammutustöissä oli mukana peräti yhdeksäntoista pelastuslaitoksen yksikköä eri puolilta Kainuuta. Palon jälkivartiointityöt jatkuvat iltaan asti. Tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Pekka Heikkisen leipomo on kajaanilainen yli satavuotias perheyritys.

Lue lisää:Kuka toi Suomeen yhden vanhimmista ruisleipäjuurista, vanki vai sotilas? Tarina vie Venäjälle

Leipomojen on pakko taistella muulla kuin hinnalla – "Kaikki on ihan villinä"

Terveysleipää ja isompi myymälä – satavuotias leipomo hyppää uuteen aikaan

Pekka Heikkinen opetti puu-uunileivän salat Kirstille vuonna 1947

Lue seuraavaksi