Legendaarinen Köyliön Lallintalo herää henkiin – Remu tuo Hurriganesin lavalle

1980-luvun huippuvuosina Säkylän Köyliössä sijaitseva Lallis oli maankuulu keikkapaikka. Sittemmin toiminta hiipui ennen uutta tulemista.

viihde
Yleisöä Yön keikalla vuonna 2001.
Yleisöä Yön keikalla Lallintalossa vuonna 2001.Yle

Köyliön Lallintalo tekee paluun keikkapaikkana. Euralainen tapahtumajärjestäjä Tomi Virén sanoo tiedotteessa, että ajatus Lallintalon henkiinherättämisestä on kytenyt hänen päässään jo jonkin aikaa.

– Tein varovaista tunnustelua Lalliksen henkiinherättämisestä ihmisiä jututtamalla ja somessa paljastamatta kuitenkaan perimmäisiä suunnitelmiani. Halusin tietää löytyykö vielä kysyntää.

Ja palaute oli sen verran kannustavaa, että Virén päätti alkaa järjestää konsertteja syksyllä.

Syksyllä Lalliksen lavalle nousee useita maan kärkiartisteja: Popeda, Kotiteollisuus, Dingo, Neljä Ruusua, Remu & Hurriganes, Pelle MIljoona Oy, Finlanders, Matti & Teppo, Anna Puu ja Juha Tapio.

Lalliksella nähdään siis myös Remu Aaltonen ja Hurriganes.

– Mä päätin tammikuussa, kun järkättiin mun "viimeinen keikka" Helsingin jäähallissa, että Hurriganes-nimeä ei tasan tarkkaan käytetä enää missään, eikä sillä nimellä ainakaan enää keikkailla, mutta täytyy tässä tapauksessa nyt snadisti joustaa, Remu sanoo tiedotteessa.

Huippuvuosina väkeä kävi laajalta alueelta

Perinteisen huvipaikan suosio oli suurimmillaan 1980-luvulla. Huippuvuosina Lallis keräsi laajalti yleisöä koko Lounais-Suomesta. Köyliöön tuli yleisöä linja-autoilla myös Pohjanmaalta ja pääkaupunkiseudulta.

1990-luvun puolivälissä yleisömäärät alkoivat vähetä ja toiminta hiipua. 2000-luvulla huvitilaisuuksia järjestettiin enää satunnaisesti.

Kuusi vuotta sitten Lallintalon konserttitarjonta päättyi.

Rauman kaupunginteatterissa voi tehdä aikamatkan Lallintalon menneisiin huippuvuosiin. Lallis-musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle.