Pihlajalinna veti valituksensa pois viime hetkellä: Meri-Lapissa valmistellaan 15 vuoden historiallista sote-ulkoistusta

Yhtiö on vetänyt pois viime vuoden joulukuussa markkinaoikeuteen tekemänsä valituksen koskien Meri-Lapin sote-yhteisyrityksen kilpailutusta.

Markkinaoikeus
Länsi-Pohjan keskussairaala
Länsi-Pohjassa valmistellaan sote-yhteisyritystä Mehiläisen kanssa.Minna Aula / Yle

Terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna on vetänyt pois markkinaoikeuteen jättämänsä valituksen koskien Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin sote-yhteisyrityksen hankintapäätöstä. Markkinaoikeuden päätöstä odotettiin lähiaikoina.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen perustelee valituksen viime hetken poisvetoa yhtiön uudelleenorganisoinnilla, joka on tehty alkuvuodesta.

– Olemme puntaroineet tilannetta ja tehneet Pihlajalinnassa uudelleenorganisoitumista. Tulevaisuudessa haluamme keskittyä oman liiketoiminnan tekemiseen ja kasvattamiseen. Kyse on myös resurssien tehokkaasta käyttämisestä, tämmöinen prosessi vie aikaa ja energiaa, Aaltonen sanoo.

Meri-Lapin sote-yhteisyrityksen kilpailutuksen voitti terveyspalveluyhtiö Mehiläinen. Pihlajalinnan ja Mehiläisen lisäksi Terveystalo ja Attendo jättivät yhteistarjouksen.

Neljä Meri-Lapin kuntaa Simo, Keminmaa, Kemi ja Tornio ovat perustaneet sote-yhteisyrityksen terveyspalveluyhtiö Mehiläisen kanssa. Historiallinen miljardin euron sote-sopimus ulkoistaa valtaosan Länsi-Pohjan keskussairaalan toiminnasta sekä alueen perusterveydenhuoltoa yhteisyritykselle. Sopimuksen kesto on 15 vuotta.

Ratkaisulla kunnat haluavat taata kattavien sairaalapalveluiden säilymisen alueella sote- ja maakuntauudistuksessa.

Länsi-Pohjan ja Mehiläisen yhteisyrityksen on määrä aloittaa toimintansa 1. kesäkuuta 2018. Meri-Lapin sote-yhteisyritykseen liittyen on vielä valituksia käsittelyssä hallinto-oikeudessa.