Rovaniemen teatterin uusi johtaja Miika Muranen aloittaa vasta vuoden päästä

Muranen on kotoisin Tervolasta.

Miika Muranen on Rovaniemen Teatterin uusi taiteellinen johtaja Kuva: Karri Harju (alkuperäistä kuvaa on rajattu)

Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallitus on valinnut Miika Murasen Rovaniemen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään ensi vuoden elokuussa, koska ei nykyisten sitoumustensa vuoksi pääse aloittamaan aikaisemmin. Muranen on kuitenkin mukana suunnittelemassa syksyn 2019 ohjelmistoa.

Muranen on sekä ohjaaja että näyttelijä. Hän on valmistunut maisteriksi näyttelijäntaiteen koulutusohjelmasta ja kandidaatiksi ohjauksen koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta. Muranen on kotoisin Tervolasta ja asuu Tampereella.

Nykyisen taiteellisen johtajan Kari Väänäsen ero astuu voimaan heinäkuun lopussa. Teatteria johtaa elokuun alusta alkaen hallintojohtaja Sari Alatalo.

– Teatterin henkilökunta on ollut mukana tekemässä taiteellisen johtajan valintaa ja heillä on luottamusta Miika Muraseen. Esimerkiksi näyttelijät ovat olleet yksimielisesti Miikan valinnan kannalla, Alatalo kertoo teatterin tiedotteessa.

Kari Väänänen jätti eroilmoituksensa teatterinjohtajan tehtävästä tammikuussa. Eron taustalla oli pitkään jatkunut kiista kaupunginhallituksen jäsenen Hannu Ovaskaisen kanssa, joka istuu myös teatterin hallituksessa.

Väänänen aloitti Rovaniemen teatterissa vuonna 2015 ja hänen oli tarkoitus johtaa teatteria viiden vuoden ajan.

Teatterin hallitus käsitteli aiemmin yksitoista tehtävään tullutta hakemusta. Hakijat eivät hallituksen mielestä täyttäneet vaatimuksia. Teatterin taiteellisen johtajan hakua jatkettiin kutsumenettelyllä. Muranen päätyikin valintaprosessiin hallituksen kutsusta.

Muranen sanoo, että häntä vähän pelottaa tulla Rovaniemelle teatterinjohtajaksi.

– Joo, myös pelottaa ihan toki. Aina uuden äärellä siihen liittyy pelkoa. Se olisi häiriintynyttäkin, jos täältä Tampereelta vähän lähettäis johtamaan teatteria niin kuin että ei tunnu missään, niin se olisi minusta huolestuttava asenne. Totta kai pelottaa, että mitä siellä on vastassa ja riitänkö.

Lisätty Miika Murasen kommentit klo 17:14.