Asuntoja nousi viime vuonna Jyväskylässä ennätystahtiin – Kankaan alue on rakentunut voimakkaammin kuin kaupunki odotti

Rakentamistahdin ennustetaan myös jatkuvan vilkkaana.

Lyhyet
Uutta rakennetaan Kankaalla kiihtyvään tahtiin.
Antro Valo

Asuntoja valmistui yli 1700, mikä on korkein lukema tällä vuosituhannella.

– Vuoden 2017 osalta kaikki omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasumiseen liittyvät kaavoitus- ja tonttitarjontatavoitteet ylitettiin, Jyväskylän kaupungin yleiskaavapäällikkö Leena Rossi kertoo.

Suurin osa valmistuneista asunnoista oli yksiöitä tai kaksioita, joita Jyväskylän keskustaan nousi kerrostalojen täydennysrakentamisen ansiosta.

Vaikka asuntotuotanto painottui kerrostaloasumiseen, talotyyppien keskinäisessä vertailussa eniten kasvua oli rivitaloissa, joiden määrä kaksinkertaistui viime vuonna edellisestä vuodesta.

Jatkossa noin 15 prosenttia eli 3–4 kerrostaloa vuotuisesta kerros- ja rivitalotuotannosta sijoittuu Kankaan alueelle.

– Kankaan rakentuminen on lähtenyt liikkeelle odotettua voimakkaampana, Jyväskylän kaupungin erikoissuunnittelija Sarita Humppi sanoo.

Mittavaa kerros- ja rivitalo rakentamista on keskustan lisäksi suunnitteilla muun muassa Huhtasuolle, Kuokkalaan, Keljonkangas–Kauramäki -alueelle, Vaajakoskelle sekä Palokka–Mannila alueelle.

Humpin mukaan myös pientalorakentaminen kiinnostaa, mikäli tarjolla on hyvän sijainnin houkuttelevia alueita.

Omakotitalorakentajia kiinnostivat tontit asemakaava-alueella: haja-asutusalueelle haettujen rakennuslupien määrä laski edellisvuodesta.

Lähivuosina omakotitalotontit sijoittuvat Sääksvuoren, Kauramäen sekä Läntisen Palokan suunnalla, koska niille sijoittuvat myös uudet päiväkoti- ja kouluinvestoinnit.

Tiedot perustuvat Jyväskylän kaupungin maankäytön toteutusohjelmaan.