Hyppää sisältöön

Prinssi William tekee historiallisen vierailun Israeliin ja Palestiinalaisalueelle

Cambridgen herttuasta, prinssi Williamista tulee ensimmäinen Britannian hovin korkea-arvoinen edustaja, joka tekee virallisen vierailun Israeliin ja Palestiinalaisalueelle.

Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

Britannian prinssi William vierailee kesäkuun loppupuolella Israelissa, Palestiinalaisalueella sekä Jordaniassa, tiedottaa Kensingtonin palatsi.

William aloittaa Lähi-idän viisipäiväisen kierroksensa Jordanian pääkaupungista Ammanista 24. kesäkuuta ja matkustaa seuraavana päivänä Tel Aviviin, Israeliin. Hän vierailee vielä Jerusalemissa ja lopuksi Palestiinalaisalueella Ramallahissa.

Palatsin mukaan vierailu on pyyntö Britannian hallitukselta.

Britannian kuninkaallisen perheen jäsen ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt virallista vierailua Palestiinalaisalueelle.

Kruununperimysjärjestyksessä toisena oleva William on myös läheisin kuningatar Elisabetin sukulaisista, joka tekee virallisen vierailun Israeliin. Aiemmin Israelissa ovat vierailleet kuningattaren serkut Kentin herttua sekä Gloucesterin herttua.

Vaikka Britannian kuninkaalliset ovat matkustaneet Lähi-idän maiden johtajien häihin tai hautajaisiin, vierailuja ei ole tehty Britannian ulkoministerin pyynnöstä eikä niitä siten pidetä virallisina vierailuina.

Prinssin vierailu Lähi-idässä osuu levottomaan ajankohtaan. Yhdysvallat siirsi aiemmin tässä kuussa suurlähetystönsä Jerusalemiin, josta seurasi verisin yhteenotto Israelin ja palestiinalaisten välillä sitten vuoden 2014. Jerusalemin asema on palestiinalaisten ja israelilaisten välisen konfliktin yksi tulenarimmista kysymyksistä. Kaupungissa sijaitsevat niin juutalaisten, muslimien kuin kristittyjen pyhät paikat.

Aiheesta muualla:

Prince William to make first official royal visit to Israel and Palestine (siirryt toiseen palveluun)