Moottoritielle valui dieselöljyä Riihimäellä – liikenne etelän suuntaan kulkee taas

Kolmostiellä etelän suuntaan menevä liikenne jouduttiin ohjaamaan kiertotielle perjantaina sattuneen onnettomuuden vuoksi. Liikenne ruuhkautui kyseisellä kohdalla aamupäivällä pahasti.

Riihimäki
Kolarissa vaurioitunut auto moottoritien varressa
Onnettomuus katkaisi liikenteen kolmosmoottoritiellä Riihimäellä perjantaina aamupäivällä.Ville Välimäki / Yle

Kolmosmoottoritien liikenne etelän suuntaan jouduttiin katkaisemaan kokonaan liikenteeltä Riihimäellä perjantaina kello yhdeksän jälkeen.

Riihimäellä pohjoisen liittymän kohdalla sattui liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa mukana olleesta puoliperävaunuyhdistelmästä valui moottoritielle polttoainetta.

Ajoneuvossa oli 400 litran polttoainesäiliö. Polttoainetta valui tielle noin 300 metrin matkalle.

Pelastuslaitos joutui katkaisemaan tien puhdistustöiden takia, ja ohjaamaan liikenteen vanhalle kolmostielle. Päivystävä palomestari Markus Majuri kertoo, että liikenne kolmosmoottoritiellä sujuu jälleen normaalisti. Dieselöljy on saatu pääosin puhdistettua moottoritieltä.

kartta jossa riihimäki
Yle Uutisgrafiikka

Majuri muistuttaa, että tiellä voi olla vielä öljyä ja etenkin moottoripyöräiljöiden kannattaa olla varovaisia. Hämeen poliisi tutkii tapahtumien kulkua.

Onnettomuudessa rekka ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa. Kolari tapahtui ohitustilanteessa. Ajoneuvot saivat sivukosketuksen.

Henkilöauton kuljettaja vietiin sairaalaan. Hän kuitenkin nousi kolariautosta ulos omin jaloin. Henkilöauto oli pyörähtänyt onnettomuudessa katon kautta ympäri.

– Nyt vain malttia viikonlopun liikenteessä. Kaunis ilma ja paljon on väkeä liikenteessä. On mukava päästä hyvinvoivana ja -kuntoisena viikonlopun viettoon, että malttia vain kaikille, muistuttaa Markus Majuri.

Täydennetty uutista uusilla tiedoilla ja kuvalla 25.5.2018 klo 11:19.

Täydennetty uutista lisää klo 13:20 Markus Majurin kommenteilla, ja vaihdettu otsikkoon tieto, että liikenne sujuu jälleen.