1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. abortti

Abortin vastustajat kiertävät Googlen mainoskieltoa Irlannissa

Facebook ja Google ovat kieltäneet aborttikansanäänestykseen liittyvät mainokset palveluissaan, mutta kielto ei toteudu.

Lakiuudistuksen vastustajia Dublinissa torstaina. Kuva: Barry Cronin / AFP

Irlannissa aborttia vastustavat aktivistit kiertävät Googlen verkkomainontakieltoa, kertoo brittilehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Google ja Facebook kielsivät toukokuun alkupuolella sivustoillaan kaiken mainonnan, joka koskee kansanäänestystä abortista.

Guardianin mukaan abortin vastustajat käyttävät vaihtoehtoisia mainosalustoja tavoittaakseen uutissivustojen irlantilaiset lukijat.

Aborttia vastustavia mainoksia on näkynyt ainakin Atlanticin, Washington Postin ja Guardianin nettisivuilla sekä esimerkiksi mobiilipeleissä. Osa näistä sivustoista hyödyntää Googlen teknologiaa, vaikka yhtiö on sanoutunut irti aborttikansanäänestykseen liittyvästä mainonnasta.

Irlannissa äänestetään perjantaina tiukan aborttilain lieventämisestä. Äänestys kestää keskiyöhön asti Suomen aikaa, ja ääntenlaskenta alkaa lauantaina.

Äänestyksestä on povattu tiukkaa. Sekä kyllä- että ei-leiriläiset ovat käyttäneet paljon rahaa verkkomainontaan erityisesti sosiaalisen median kautta.

Lisää aiheesta:

Google estää Irlannissa aborttiin liittyvät mainokset – somejätit yrittävät pitää näppinsä erossa kansanäänestyksestä

Irlanti ei salli raskaudenkeskeytystä, vaikka sikiön vamma johtaisi varmaan kuolemaan – Aborttimatka Englantiin oli ”elämäni kauhein kokemus”

Aiheesta muualla:

Ireland’s Abortion Vote Becomes a Test for Facebook and Google (siirryt toiseen palveluun)

Google and Facebook Are Swaying Ireland’s Abortion Referendum Even When They Tried Not To (siirryt toiseen palveluun)