Betoniset norpat rantautuivat Savonlinnaan – "Otettiin sitten neljä norppaa torille ajoesteiksi"

Uudet ajoesteet saapuivat Savonlinnan torille tänä aamuna.

Savonlinna
Saimaannorpan muotoiset ajoesteet saapuivat Savonlinnan kaduille.
Saimaannorpan muotoiset ajoesteet saapuivat Savonlinnan kaduille.Kati Rantala / Yle

Savonlinnan kauppatori on saanut Saimaan rantakaupungin arvolle sopivat ajoesteet. Saimaannorpan muotoiset betoniporsaat ilmestyivät torille tänä aamuna.

Savonlinnan kaupungin kunnossapitopäällikkö Juha Räsäsen mukaan neljän torilla jo olevan norpan lisäksi kaupungilla on vielä kaksi muuta odottamassa sopivan sijoituspaikan löytymistä.

– Kuusi kappaletta norppia tullaan Savonlinnan kaduilla kesällä näkemään. Tosin kuutteja taisi syntyä Saimaalla aika paljon enemmän, nämä ovat aika paljon lähempänä aikuisen norpan kokoa. Kuutteja harkittiin, mutta ne olisivat kevyempinä saattaneet huonolla tuurilla lähteä asiakkaiden matkaan.

Norpat keränneet jo silityksiä

Norpat on hankittu juvalaisen yrityksen kautta.

– Pikkirillistä otettiin yhteyttä meidän rakentamispäällikkö Harri Halkoon. Harri innostui asiasta ja totesi, että eiköhän nämä olisi aika paljon tyylikkäämmät kuin vanhan ajan porsaat. Otettiin sitten norppia neljä kappaletta torille ajoesteiksi, Räsänen sanoo.

Norpat on Räsäsen mukaan tarkoitettu ensisijaisesti toimimaan ajoesteinä, mutta niillä on myös visuaalinen ulottuvuus. Torin uudet tulokkaat ovat jo keränneet mielenkiintoa kaupunkilaisilta.

– Tänään nämä asennettiin, ja aamulla kun ajelin ohi niin joku meidän asiakas jo siinä silitteli norpan päätä ohikulkiessaan. On ne huomattu.