Kotkan Energian hallitus vaihtoon – "Kaikki ei ole mennyt hyvän hallinnon mukaisesti"

Kotkan Energia etsii uutta toimitusjohtajaa helmikuussa irtisanoutuneen Pekka Passin tilalle.

Kotka
Kotkan Energian rakennus
Pyry Sarkiola / Yle

Kotkan Energian hallitus vaihtuu.

Päätös uuden hallituksen valinnasta syntyi energiayhtiön omistajan eli Kotkan kaupungin esityksestä.

Kaupungin mukaan Kotkan Energian hallituksen toimintatavoissa on ollut parantamisen varaa.

– Tilanne syntyi keväällä, kun toimitusjohtaja Pekka Passin lähdöstä uutisoitiin. Sen tiimoilta selvittelimme asioita ja totesimme, ettei kaikki ole mennyt niin hyvän hallinnon mukaisesti, kuin mitä kaupungin konserniohjeet antavat ymmärtää. Toimenpiteenä tämä on aika suuri. Sitä harkittiin pitkään, Kotkan kaupungin omistajaohjausjaoston puheenjohtaja Nina Brask.

Brask ei avaa tarkemmin niitä asioita, joissa kaupunki on katsonut energiayhtiön hallituksen toimineen hyvän hallintotavan vastaisesti.

– En lähde yksityiskohtia avaamaan. Ne ovat yhtiön sisäisiä asioita, joihin omistaja on ottanut kantaa. Päätimme tiedottaa asiasta, koska asia on aiemminkin herättänyt kiinnostusta. Asiat on hallituksen jäsenten kanssa selvitetty henkilökohtaisesti, joten en näe tarpeelliseksi avata yhtiön sisäisiä asioita tämän enempää, Brask sanoo.

Energiayhtiön edellinen toimitusjohtaja Pekka Passi irtisanoutui helmikuussa. Hän ilmoitti irtisanoutuneensa henkilökohtaisista syistä. Yhtiön uuden toimitusjohtajan haku on parhaillaan käynnissä.

Braskin mukaan Kotkan Energia on taloudellisesti hyvässä kunnossa ja kaupungille merkittävä liiketoimintayhtiö.

– Yhtiön toiminnassa ei ole sinällään moitittavaa.

Perjantaista lähtien Kotkan Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Lasse Mustonen. Uuden hallituksen muut jäsenet ovat varapuheenjohtaja Lauri Muranen, Antti Lukka, Sirpa Paatero, Anu Kuusela ja Tiina Rosberg.