KCNA: Koreoiden johtajat aikovat tavata jatkossa säännöllisesti

Koreoiden johtajilla oli eilen yllätystapaaminen maiden rajalla.

Korea (hist.)
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in kättelevät.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un (vas.) ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in.Korea Summit Press / EPA

Pohjois-Korean hallinnon äänitorven KCNA-uutistoimiston mukaan Koreoiden johtajat ovat sopineet tapaavansa jatkossa "säännöllisesti". KCNA:n mukaan johtajat keskustelivat aiheesta lauantain tapaamisessaan.

Lauantain tapaamisesta ei kerrottu julkisuuteen etukäteen. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in tapasivat eilen maiden välisellä demilitarisoidulla rajavyöhykkeellä.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen huipputapaaminen keskustelussa

Uutistoimisto AFP:n mukaan Koreoiden johtajat ilmaisevat kannattavansa yhteisiä ponnisteluja Korean niemimaan ydinaseriisunnalle. Reutersin mukaan Koreoiden johtajien väliset keskustelut ovat menneet hyvässä hengessä.

Koreoiden johtajat keskustelivat Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen mahdollisesta tapaamisesta, jonka toteutumisesta ei ole varmuutta. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti torstaina peruneensa tapaamisen. Perjantaina hän kuitenkin kommentoi huippukokouksen toteutumisen olevan vielä mahdollista. Huippukokous oli tarkoitus järjestää kesäkuun 12. päivänä Singaporessa.

Moon: Pohjois-Korea edelleen sitoutunut ydinaseriisuntaan

Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin mukaan Pohjois-Korea on edelleen sitoutunut ydinaseriisuntaan. Moonin kommenteista kertoi CNN (siirryt toiseen palveluun). Moonin mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on myös ilmaissut halunsa tehdä yhteistyötä rauhan eteen.

Päivitetty klo 4.58. Lisätty Moon Jae-inin kommentit

Lähteet: AFP, STT, Reuters