1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ainakin neljä venäläistä sotilasta kuoli Syyriassa – kaksi heistä oli sotilasneuvonantajia

Terroristijärjestö Isisin tekemässä hyökkäyksessä kuoli ainakin 26 Syyrian armeijan sotilasta ja 9 venäläistä taistelijaa, kertoo puolestaan sotaa tarkkaileva järjestö.

Ulkomaat
Venäläinen armeijan Sergei Rudskoi näytti kuvia venäläisistä sotilaista Syyriassa 23. toukokuuta Moskovassa.
Venäläjän armeijan Sergei Rudskoi näytti kuvia venäläisistä sotilaista Syyriassa 23. toukokuuta Moskovassa.Maxim Shipenkov / EPA

Neljä venäläistä sotilasta on kuollut kapinallisten tekemässä hyökkäyksessä Syyriassa, kertoi Venäjän puolustusministeri sunnuntaina. Isku oli tehty yöaikaan Deir ez-Zorin maakunnassa, mutta ajankohtaa iskulle ei kerrottu.

Venäjän puolustuministeriön mukaan kaksi hyökkäyksessä kuolleista olivat venäläisiä sotilasneuvonantajia, jotka toimivat syyrialaisjoukkojen tulenjohdossa. He kuolivat paikan päällä. Lisäksi viisi muuta venäläistä loukkaantui iskussa ja heidät vietiin sairaalaan. Kaksi loukkaantuneista oli kuollut sairaalassa.

Venäjän mukaan taistelut kestivät lähes tunnin ja niissä kuoli 43 kapinallista, kertoi ministeriö Interfaxin mukaan sunnuntaina.

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kyseessä oli sama isku, jonka terroristijärjestö Isis teki aiemmin tällä viikolla itäisessä Syyriassa.

Järjestö kertoo, että iskussa olisi kuollut 26 Syyrian armeijan sotilasta sekä 9 venäläistä taistelijaa.

Venäjän armeija avustaa ilmaiskuin presidentti Bashar al-Assadin joukkoja Syyriassa. Raportointia on ollut myös yksityisistä venäläisistä palkkasotilaista, jotka ovat taistelemassa Syyriassa.

Venäjän oman ilmoituksen mukaan Syyrian sodassa on tähän mennessä kuollut noin 90 venäläissotilasta.

Lähteet: Tass, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi