1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Trump suitsuttaa Pohjois-Koreaa: ”Pohjois-Koreasta tulee vielä suuri talousmaa”

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean johtajien historiallista huipputapaamista on huhtikuun jälkeen pohjustettu, suunniteltu, sovittu ja peruttu. Nyt tapaamisen toteutuminen näyttää jälleen mahdolliselta.

Presidentti Donald Trump perui tapaamisen Kim Jong-unin kanssa viime torstaina. Nyt vaikuttaisi siltä, että tapaaminen on toteutumassa. Kuva: Oliver Contreras / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vahvistanut, että Yhdysvaltojen edustajia on matkustanut Pohjois-Koreaan valmistelemaan mahdollista huipputapaamista.

Delegaation matkasta kertoi sunnuntaina ensimmäisenä sanomalehti Washington Post.

– Uskon vilpittömästi, että Pohjois-Korealla on mahtavaa potentiaalia, ja maa tulee olemaan joskus suuri talousmaa. Kim Jong-un on kanssani samaa mieltä. Se toteutuu, Trump ilakoi Twitter-tilillään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Trump sanoi jo lauantaina, että Yhdysvallat on käynyt Pohjois-Korean kanssa antoisia keskusteluja ja että maiden välinen huippukokous voi olla sittenkin mahdollinen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 12. kesäkuuta.

Trump perui tapaamisen Kimin kanssa viime torstaina. Pohjois-Korea on vakuuttanut olevansa kuitenkin valmis tapaamiseen.