Hyppää sisältöön

Ulkoministeri Soini moitti Irlannin aborttiäänestystä – Kokoomusministerit tyrmäsivät: "Ei Suomen virallinen linja"

Soini kommentoi Irlannin perjantaista aborttiäänestystä blogissaan sunnuntaina.

Timo Soini Kuva: Markku Ojala / EPA

Kokoomuksen ministerit Kai Mykkänen ja Anne-Mari Virolainen ovat sanoutuneet irti ulkoministeri Timo Soinin (sin.) blogikirjoituksesta, jossa hän moittii Irlannin aborttiäänestystä. Ministereiden mukaan Soinin näkemys asiasta ei ole Suomen hallituksen virallinen linja aborttiin.

Sisäministeri Mykkänen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen ilmoittivat asiasta Twitterissä maanantaina, kun vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö tiedusteli hallituksen kantaa asiaan. Niinistö piti Soinin näkemyksiä aiheesta käsittämättöminä.

Soini kirjoitti sunnuntaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Irlannin perjantaisesta aborttikansanäänestyksestä. Irlantilaiset äänestivät maan jyrkän aborttilain löysentämisen puolesta. Soinin mukaan maailma menee "kummaksi", jos elämän puolustamista tarvitsee puolustella. Hän sanoo puolustavansa elämää silti "sopivalla ja sopimattomalla hetkellä".

Sen sijaan Soinin ruotsalaiskollega on asiasta täysin eri mieltä: Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström onnitteli irlantilaisia äänestystuloksesta Twitterissä lauantaina.

Lue myös: