1. yle.fi
  2. Uutiset

Vanhan Vaasan koulun mielenilmaus siirtyy

Maanantai-illaksi kaavailtu oppilaiden vanhempien mielenilmaus siirtyy. Uusi ajankohta lienee Vaasan kaupungin Kasvatus- ja opetuslautakunnan vierailun yhteydessä.

peruskoulu
Vanhan Vaasan koulun ovi
Jarkko Heikkinen / Yle

Vanhan Vaasan koulun oppilaiden vanhemmat suunnittelivat mielenilmausta maanantai-iltaan kello 18. Mielenilmaus oli tarkoitus järjestää Variskan koulun tuntumassa.

Mielenilmaus jouduttiin kuitenkin perumaan maanantai-illalta, sillä se osoittautui monille vanhemmille vaikeaksi ajaksi. Vanhempia edustavan Matti Anttosen mukaan suuri osa mielenilmauksen aktiivisista järjestäjistä ei olisi päässyt paikalle, joten tilaisuus katsottiin paremmaksi siirtää.

Uusi mielenilmaus on suunnitteilla vielä ennen 6. kesäkuuta, jolloin Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta kokoustaa kouluasiasta. Lautakunnan puheenjohtaja Linnea Westin (sdp) mukaan lautakunta käy ennen kokousta tutustumassa Vanhan Vaasan ja Variskan koulujen tilanteeseen. Mielenilmaus on suunnitteilla tuon vierailun yhteyteen.

Mielenilmausta suunnittelevat oppilaiden vanhemmat vastustavat kaupungin suunnitelmia siirtää Vanhan Vaasan alakoulu Variskan yläkoulun yhteyteen. Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajan mukaan koulun uudesta sijainnista ei ole vielä tehty päätöksiä.

Vanhan Vaasan koulun vanhempien julistamaan koululakkoon osallistui maanantaina noin puolet koulun oppilaista.

Lue seuraavaksi