Hyppää sisältöön

Herätys: Tuleeko taksialasta harmaan talouden temmellyskenttä, tuotesijoittelu rehottaa populaarimusiikissa, tänään vielä etelässä hellettä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Takseja ja taksikuskeja Rautatieaseman edustalla Helsingissä. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Taksiliikenteen vapauttaminen tuo mukanaan uuden harmaan talouden uhkan heinäkuussa – verottaja vakuuttaa valppautaan

Taksiliikenne vapautuu reilun kuukauden kuluttua lähes kaikesta sääntelystä. Pelkona on, että taksialasta tulee uusi harmaan talouden temmellyskenttä, koska taksamittarikaan ei ole enää pakollinen varuste takseissa. Verohallinnossa arvioidaan, että osa uusista tai vanhoista yrittäjistä yrittää livetä verojen maksamisesta ainakin alkuvaiheessa.

Arttu Wiskarin Gyproc-levyistä tuli huomautus – tuotesijoittelu on uinut monen artistin musiikkiin

Tuotesijoittelu, jopa mainonta, on uinut monen artistin musiikkiin, mutta vain harva myöntää sen. Tuotesijoittelua pop-musiikissa tutkineen Simo Revon mukaan sitä löytyy mm. Robinin, Cheekin, Jukka-Pojan, Antti Tuiskun, Sannin, JVG:n, Arttu Wiskarin ja Petri Nygårdin musiikissa tai videoissa. Maksettu tuotesijoittelu on kiellettyä, jos siitä ei kerrota yleisölle.

Arttu Wiskari Kuva: Timo Korhonen / AOP

Alaikäiset maksavat nettipelejä ja vedonlyöntiä lähikioskin anonyymillä "luottokortilla"

Paysafecard on nuorille tuttu maksuväline netissä, sillä alaikäinen voi ostaa sen lähikaupasta. Paysafecardin suosio perustuu siihen, että harvalla nuorella on netissä kelpaavaa maksukorttia. Jälleenmyyjänä toimiva R-kioski ei ota kantaa siihen, että Paysafecardin avulla alaikäinen voi maksaa netissä ilman vanhempien valvontaa.

Kuva: Matti Myller / Yle

Alberto-myrsky on rantautunut Floridaan – Uutisankkuri ja kuvaaja kuolivat puun kaaduttua rankkasateiden vuoksi

Albertoksi nimetty subtrooppinen myrsky on rantautunut Floridaan. Myrsky on laantunut siirtyessään meren yltä maan päälle, mutta se aiheuttaa rankkasateita ja tulvia Floridan länsiosassa. Pohjois-Carolinassa myrskyn vaikutuksista raportoineet uutisankkuri ja kuvaaja kuolivat, kun pitkien sateiden irrottama puu kaatui heidän autonsa päälle.

Nasan maanantaina välittämä satelliittikuva Alberto-myrskystä. Kuva: Nasa

Etelässä hellettä, Lapissa sateita

Etelä- ja keskiosassa maata on tänään lämmin päivä ja monin paikoin ylletään hellelukemiin. Ylen meteorologin Seijaa Paasosen mukaan Lapin yli liikkuu puolestaan sateita ja pohjoisesta virtaa viileämpää ilmaa.

Kuva: Yle

Lisää säästä yle.fi/saa.

.
.