Seurakuntayhtymä löysi Nilsiän Isopappilalle ostajan

Pappilan päärakennus on 1860-luvulla valmistunut rakennushistoriallisesti arvokas suojelukohde.

Nilsiä
Virsikirjan aukeama.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kuopion seurakuntayhtymä on myymässä Nilsiän Isopappilan. Seurakuntayhtymä on saanut pappilasta 100 000 euron suuruisen tarjouksen, joka vastaa kiinteistönvälittäjän tekemää arviota sopivasta myyntihinnasta.

Isopappila sisältää kuuden tuhannen neliön suuruisen tontin, jolla on 1860-luvulla rakennettu, rakennushistoriallisesti arvokas ja suojeltu 400-neliöinen päärakennus. Se on ollut viimeksi päiväkerho- ja virastokäytössä eikä sitä ei ole korjattu merkittävästi. Lisäksi kauppaan kuuluu 1950-luvulla rakennettu pihasauna, 1960-luvulla rakennettu aitta sekä kaksi huonokuntoista maakellaria.

Asemakaavassa alue on merkitty kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialueeksi. Seurakuntayhtymä on saanut rakennukselle poikkeamisluvan, jolla se voidaan muuttaa asuin- tai palveluasumisrakennukseksi. Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta, jona aikana kiinteistön omistajan on haettava sille rakennuslupaa.

Kuopion evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto käsitteli asiaa maanantaina ja kauppa menee vielä yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi.