Hyviä uutisia valmistujaisjuhlia pitäville – Viikonlopuksi lämpenee, sateet tosin mahdollisia etelässä

Sää on sunnuntaihin asti tavanomaista lämpimämpää, vaikka välillä viilenee.

sää
Torstain, perjantain ja lauantain sääkartat.
Yle

Sää lämpenee parin viileämmän päivän jälkeen uudelleen viikonlopuksi. Tänään tiistaina maan etelä- ja keskiosassa ylletään monin paikoin hellelukemiin. Lapissa sen sijaan ilma viilenee, kun kylmää ilmaa virtaa pohjoisesta.

Ylen meteorologin Seija Paasosen mukaan viileämpi ilmavirtaus yltää huomenna keskiviikkona jo maan keskiosiin. Lämpötilat liikkuvat vajaassa 20 asteessa. Pohjoisessa jäädään 10 asteeseen.

– Lähinnä lounaassa lämpötilat ovat 20-25 asteen välillä, sanoo Paasonen.

Torstaina säässä ei tapahtu suuria muutoksia. Sateita ei ole ennusteen perusteella tiedossa. Lämpötilat ovat Lapissa 10-15 asteen välillä ja muualla maassa 15-20 asteessa. Lounaassa on lämpimintä ja lämpötilat ovat 20 asteen tienoilla.

– Sää on silti sunnuntaihin asti keskimääräistä lämpimämpää, vaikka välissä onkin viileämpiä päiviä, huomauttaa Paasonen.

Viikonlopuksi lämpenee

Perjantaina Suomeen virtaa uudestaan lämmintä ilmaa, mutta sen mukana tulee myös sateita. Lämpötilat liikkuvat perjantaina maan etelä- ja keskiosassa 20 asteen molemmin puolin. Myös pohjoisessa lämpötila on 20 asteen tuntumassa.

Valmistujaisjuhliaan viettäville on hyviä uutisia lauantaille, sillä päivästä on luvassa pääosin poutainen.

Ennusteen perusteella lämpötilat ovat maan eteläosassa reilussa 20 asteessa ja hellelukematkin ovat lauantaina mahdollisia. Pohjoisessa ollaan vajaassa 20 asteessa. Sateita voi tulla lauantaina maan etelä- ja keskiosassa.

Sunnuntaina kesäiset lämpötilat jatkuvat. Eteläisessä Suomessa helleraja voi rikkoutua ja päivä on poutainen koko maassa.

– Ei viikonloppu näytä ennusteiden perusteella ollenkaan pahalta ainakaan juhlien kannalta, sanoo Paasonen.

Lue myös:

Se on siinä! Nyt on mittaushistorian helteisin toukokuu