Hyppää sisältöön

Kuollut lemmikki iholle ikuisesti? Tatuoinneilta halutaan nykyään realismia

Tatuointeja otetaan yhä enemmän myös kaulaan ja kasvoille. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Yksityiskohta tatuoinnista.
Millaisia tatuointeja juuri nyt Suomessa otetaan ja ketkä niitä ottavat? Tony Raita jakoi aamu-tv:ssä ammattilaisen vinkit niille, jotka harkitsevat tatuoinnin ottamista.

Kun vielä aiemmin suosituimpia tatuointeja olivat käsivarsia koristavat tribaalit, on tämän päivän trendinä realismi. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Suomen Tatuointiartistiyhdistyksen puheenjohtaja Tony Raita kertoo tekevänsä paljon esimerkiksi muistotatuointeja lemmikeistä.

Vaikka ihmiset ovat ymmärtäneet, että vaikeitakin kuvia pystyy tekemään iholle, ei aivan kaikki ole mahdollista.

– En tee iholle valokuvaa, vaan teen valokuvasta tatuoinnin. Silloin ei pysty tekemään täysin tarkkaa. Tatuointiin pätevät omat lainalaisuudet, Raita kertoo.

Realismin lisäksi tatuointitaiteissa kiinnostaa kuitenkin myös hyperrealismi, jossa esimerkiksi kasvoista kaikki arvet ja pienet ihokuopat tehdään mahdollisimman tarkasti. Kehittyneet värit, neulat ja muut tarvikkeet mahdollistavat paremman jäljen.

Tatuointi halutaan näyttävästi esille

Perinteisen olkapään sijaan tatuointeja otetaan yhä näkyvämmille paikoille. Raidan mukaan tatuoinnit koristavat esimerkiksi kämmenselkää, kaulaa ja jopa naamaa.

– Otetaan mahdollisimman näkyvälle paikalle ja halutaan korostaa, että on se tatuointi.

Näkyvien tatuointien ottaminen kielii myös asennemuutoksesta. Olkapää oli aiemmin suosittu, koska siellä kuva on helppo peittää ja ottaa halutessaan esiin. Nykyään tatuoinnit hyväksytään paremmin.

– Enää se ei aina tarkoita, ettet saa duunia, Raita selittää.

Ei kuvaa suoraan Googlesta

Tatuointiartisteille kesä on sesonkiaikaa: Ihmiset muistavat taas tatuointihaaveensa, kun iho pääsee esille talven vaatekerrosten alta. Tatuoinnista haaveilevalle Raita suosittelee tarkkaa harkintaa. Hyvästä lasertekniikasta huolimatta tatuointi tehdään sillä ajatuksella, että se on iholla ikuisesti.

Valmista kuvaa ei tarvitse olla, vaan riittää, että etsii itseä miellyttävän tyylilajin ja tatuointiartistin. Googlesta etsitty valmis kuva ei välttämättä ole paras vaihtoehto, koska tatuoinneissa on kyse taiteesta.

– Ei kukaan halua lähteä tekemään täysin samanlaista, mikä joku muu on tehnyt. Kannattaa kuunnella tatuointiartisteja, että mikä toimii ja mikä ei.

.
.