Katso video: Puolustusvoimain lippujuhlaparaatin katselmus Seinäjoella

Paraatikatselmuksen voi katsoa tallenteena tästä jutusta.

puolustusvoimain lippujuhlapäivä
 Paraatikatselmus
Paraatikatselmus

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänään Seinäjoella. Puoliltapäivin alkavaa paraatikatselmusta Seinäjoen jalkapallostadionilla voi katsoa tallenteena tästä jutusta.

Paraatiin osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja veteraani- sekä maanpuolustusjärjestöistä.

Paraatin ottaa vastaan Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg. Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas. Kenttähartauden pitää kenttäpiispa Pekka Särkiö.

Ohimarssi suorana myös televisiossa

Paraatin ohimarssi järjestetään kaupungin keskustassa Kirkkokadulla. Ohimarssia voi seurata kello 13.10 alkaen suorana Yle Areenassa, Radio Suomessa ja TV1:ssä, jossa lähetetään kello 17.10 alkaen myös koostelähetys paraatin huippuhetkistä.

Ohimarssin vetonauloina ovat muiden muassa K9 Thunder -panssarihaupitsi ja Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunut sekä Hornet-hävittäjien ja NH90-helikoptereiden ylilennot.

Lippujuhlaparaatin teemana on Suomen armeijan juhlavuoden johdosta Puolustusvoimat 100 vuotta.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä on virallinen liputuspäivä. 4. kesäkuuta on myös Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin syntymäpäivä.

Lue myös:

Puolustusvoimain komentaja: Puolustusbudjetti riittää uusien asejärjestelmien ylläpitoon

Lippujuhlan päivänä neljä kenraaliylennystä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatissa 1 200 osallistujaa – Seinäjoki valmistautuu suurtapahtumaan

Teitä suljettu ja parkkikieltoja siellä täällä – Puolustusvoimain lippujuhlan päivä sekoittaa keskustan liikennettä Seinäjoella

Puolustusvoimat juhlii syntymäpäiväänsä tietämättä, koska se on - "Puolustusministeri voisi valita päivän"

Puolustusvoimien paraatisivusto (siirryt toiseen palveluun) ** **