Teitä suljettu ja parkkikieltoja siellä täällä – Puolustusvoimain lippujuhlan päivä sekoittaa keskustan liikennettä Seinäjoella

Ensimmäiset tieosuudet suljetaan jo lauantaina. Lisää poikkeusjärjestelyjä on luvassa sunnuntaina ja maanantaina, joka on varsinainen juhlapäivä.

puolustusvoimain lippujuhlapäivä
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatin liikennejärjestelyt Seinäjoella 4. kesäkuuta 2018
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatin liikennejärjestelyt Seinäjoella 2.-4. kesäkuuta 2018Puolustusvoimat

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen juhla järjestetään maanantaina Seinäjoella. Paraati ja ohimarssi vaikuttavat Seinäjoen keskustan liikennejärjestelyihin (siirryt toiseen palveluun) lauantaista maanantaihin.

Katso täältä (siirryt toiseen palveluun) Seinäjoen kaupungin tiedote liikennejärjestelyistä.

Pysäköinti- ja liikennerajoituksia lauantaista maanantaihin

Paraatijärjestelyt aloitetaan lauantaina, jolloin ensimmäiset pysäköintirajoitukset astuvat voimaan Koulukadulla, minne pystytetään Puolustusvoimien kalustonäyttely.

Sunnuntaina Seinäjoelle saapuu pääosa paraatijoukoista ja kalustosta. Jalkapallostadionin ympäristön pysäköintialueet varataan Puolustusvoimien käyttöön sunnuntaiaamusta maanantai-iltaan. Pesäpallostadionin ja tennishallien pysäköintialueet on varattu Puolustusvoimille maanantain ajan.

Ohimarssin harjoittelu vaikuttaa liikenteeseen esimerkiksi Huhtalantie-Koskelantie-Alaseinäjoenkatu-Jouppilantie -alueella sunnuntaina iltapäivällä – alkuillasta.

Maanantaina liikennerajoituksia on Seinäjoen jalkapallostadionilta Ruukintielle ja Kuortaneentielle saakka. Ohimarssireitti suljetaan kokonaan muulta liikenteeltä tapahtuman ajaksi.

Yleisölle järjestetään maanantaina maksuttomia kuljetuksia Ravikeskukselta tapahtuma-alueelle ja takaisin kello 10.15 ja 22 välisenä aikana.

Keskiössä jalkapallostadion ja Kirkkokatu

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatiin maanantaina kello 12 osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista ja Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä. Mukana on yhteensä 1200 henkilöä, 40 ajoneuvoa ja 16 ilma-alusta.

Paraatin järjestelyistä vastaa Porin prikaati ja musiikista vastaa Laivaston soittokunta. Paraatikatselmus Seinäjoen jalkapallostadionilla alkaa kello 12, mutta joukkojen sisäänmarssi stadionille jo 11.30.

Ohimarssi Seinäjoen Kirkkokadulla jalkapallostadionilta kohti Ruukintietä alkaa kello 13.15. Jalan marssivat joukot marssivat pesäpallostadionille ja moottoroidut joukot jatkavat Kuortaneentien varressa sijaitsevalle huoltoalueelleen.

Yle seuraa tapahtumia suorissa lähetyksissä.