1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. trampoliinit

Keskustele aiheesta: Ei hyppyjä trampoliinissa – Espoon vuokrataloyhtiö kieltää lasten leikin turvallisuussyistä

Espoon Asunnot on kieltänyt trampoliinihyppelyn kiinteistöjen pihoilla jo aiemmin, mutta trampoliineja on taas ilmestynyt asuntojen pihoihin.

Kuva: Riikka Nurmi / Yle

Espoon vuokrataloyhtiö Espoon Asunnot kieltää trampoliineillä hyppimisen kiinteistöjen pihoilla. Tärkein syy on turvallisuuskysymys ja mahdollinen korvausvastuu, jos trampoliinilla sattuu onnettomuus.

Kiellolla halutaan myös turvata asumisyhteisön rauhaa ja helpottaa pihojen kunnossapitoa, sillä trampoliini vie paljon tilaa.

Sääntö ei ole uusi, mutta kevään kierroksilla isännöinti on jälleen kiinnittänyt huomiota siihen, että trampoliineja on tuotu pihoille kiellosta huolimatta.

Lapset murheellisina kiellosta

Trampoliinin kielto aiheuttanut mielipahaa joillekin Espoon Asuntojen asukkaille.

– Molemmat lapseni ja naapurin lapset ovat kysyneet itku kurkussa missä trampoliini nyt on, kertoo Janne Grönlund Svenska Ylen haastattelussa.

Grönlund osti trampoliinin pihallensa viime kesänä. Espoon Asunnot on lähettänyt asukkaille kirjeen, jonka mukaan yhtiö tulee poistamaan trampoliinit määräajan kuluttua pihoilta ja lähettää asukkaalle laskun työstä.

Espoon Asunnoilla on yli 15 000 asuntoa eri puolilla Espoota ja niissä asuu n. 30 000 espoolaista. Asunnoista lähes reilu neljännes (27 %) on rivi- ja luhtitaloja.

Keskusteluun voi osallistua uutiskirjemainoksen alla olevan sinisen laatikon kautta.

Lisätty 30.5. kello 08.18: Asukkaan kommentti Svenskan Ylelle.