Aladdin ja Lymyilevä Kokkola -revyy kaupunginteatterin vetonaulat

Syksyllä teatterissa kuullaan Carolan musiikkia ja pohditaan suhdetta lihaan metsästäjien näkemysten pohjalta.

Lyhyet
Kuvassa kastelulaite puun juurella  kukkapenkissä. Taustalla Vartiolinna
Ismo Vähäsarja / Yle

Kokkolan kaupunginteatterissa kävi päättyneellä kaudella yli 17 700 katsojaa, vähän vähemmän kuin edelliskaudella. Teatterilla oli 201 omaa näytöstä ja lisäksi 14 vierailuesitystä.

Lymyilevä Kokkola -revyy sekä Aladdin ja ihmeellinen lamppu keräsivät molemmat noin 3800 katsojaa, Aladdin peräti runsaan kuukauden aikana. Täyttöaste nousi 85 prosenttiin.

Katariina kamarin suosikki oli Kujakatti Antero ja Teatterin kummitus, joka keräsi 1450 katsojaa ja täyttöaste oli 90 prosenttia.

Teatteri aloittaa syksyn farssilla Ray Cooneyn suosikilla Koukussa. Päänäyttämön toinen ensi-ilta on teatterinjohtaja Juha Vuorisen käsialaa oleva musiikkinäytelmä Carolasta.

Katariinan kamarin ensi-iltana valmistuu Veren maku, tumman humoristinen tarina nykypäivän peijaisista ja ihmisen suhteesta lihaan. Teatterikuraattori Esko Tynkkysen työryhmän esitys pohjautuu muun muassa metsästysseurojen jäsenten haastatteluihin.

Vuorinen jatkaa teatterinjohtajana optiovuosien voimin. Kolmivuotinen kausi umpeutuu elokuussa, mutta sopimukseen sisältyvä optio jatkaa kautta elokuulle 2020.