Viikonlopun valmistujaisia juhlitaan jopa 30 asteessa – Kesäkuun ensimmäinen viikko on kaikkea muuta

Lauantaina valmistujaisiaan viettävät voivat varautua paitsi hellelukemiin etelässä myös kuurosateisiin. Pohjoisessa on viileämpää.

sää
Lauantain, sunnuntain ja maanantain sääkartta.
Yle

Sää lämpenee viikonloppuna jopa hellelukemiin. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan loppuviikko on pääosin poutainen ja kesäisen lämmin, mutta kuurosateisiin kannattaa varautua.

Perjantaina lämpimintä on ennusteiden perusteella maan länsiosassa ja etelässä, jossa voidaan yltää hellelukemiin. Kuurosateet ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa.

Pohjoisessa on epävakaisempaa ja lämpötilat ovat 10–20 asteessa, muualla maassa on pääsääntöisesti 20–25 astetta.

Valmistujaisjuhliin valmistautuvien kannalta lauantai näyttää hyvältä päivältä, ainakin jos tykkää kuumuudesta. Kotakorven mukaan maan eteläosassa lämpötilat ovat laajalti yli 25 asteessa ja jopa lähellä 30 astetta.

Pohjoisessa on viileämpää. Lämpötilat liikkuvat vajaassa 20 asteessa.

– Kuurosateiden riski on suurin maan itäosassa. Rannikolla on luultavasti aurinkoisinta, sanoo Kotakorpi.

Sunnuntaista on tulossa maan eteläosassa lauantaina vieläkin lämpimämpi päivä, mutta muualla Suomessa viileämpi.

– Aivan eteläosassa maata voi olla 25–29 astetta, Lapissa 5–15 astetta ja muualla lämpötilat ovat siltä väliltä, tiivistää Kotakorpi.

Keskiviikon, torstain ja perjantain sääkartat.
Yle

Ensi viikolla selvästi viileämpää

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla helteet voi unohtaa, sillä sää viilenee selvästi. Toukokuu on ollut mittaushistorian helteisin.

Ennustemallien perusteella eteläisessäkin Suomessa on ensi viikolla 10–15 astetta lämmintä. Virtaus kääntyy puhaltamaan pohjoisesta ja sateitakin ennusteissa näkyy.

– Vaikka sää viilenee niin lämpötilat ovat vain muutaman asteen kesäkuun keskimääräisiä lämpötiloja viileämpiä, muistuttaa Kotakorpi.

Lue lisää säästä yle.fi/saa.