1. yle.fi
  2. Uutiset

Tamperelainen kauppakeskus taipui kritiikin edessä: Pride-marssi saa alkaa Ratinan aukiolta

Tamperelainen Ratinan kauppakeskus pahoittelee tapahtunutta ja toivottaa Pride-marssin tervetulleeksi. Aiemmin Ratina ei pitänyt aukiotaan sopivana marssin aloituspaikaksi.

pride-kulkueet
Ihmiset jonottavat uuden Ratinan kauppakeskuksen edustalla juuri ennen sen avautumista.
Ratinan kauppakeskuksen avajaispäivänä 20. huhtikuuta keskuksen edustalle kerääntyi asiakkaita jonoksi asti.Antti Eintola / Yle

Tamperelainen Ratinan kauppakeskus on muuttanut suhtautumistaan Pride-marssin järjestämiseen keskuksen edustalla. Aiemmin kauppakeskus oli ilmoittanut ihmisoikeusjärjestö Setalle, että se ei pidä Ratinan kauppakeskuksen aukiota sopivana liikkeiden tai yhdistysten kokoontumiselle.

Nyt kauppakeskuksen johtaja Mervi Ahola kuitenkin pahoittelee tapahtunutta ja toivottaa Pride-marssin tervetulleeksi. Kauppakeskus pitää aiempaa linjausta ylireagointina.

– Kannatamme vahvasti ihmisten yhdenvertaisuutta ja ovemme ovat avoinna kaikille. Kauppakeskuksemme toiminta keskittyy kaupallisten tapahtumien järjestämiseen ja suhtaudumme vakavasti ja huolellisesti suurten yleisötapahtumien turvallisuuteen, joiden järjestelyt vievät aikaa ja vaativat suunnittelua. Siksi emme lähtökohtaisesti halunneet olla mukana tapahtumassa, eikä linjauksemme millään tavalla liittynyt Pirkanmaan Setaan ja sen ajamaan asiaan. Olemme nyt kuitenkin katsoneet ylireagoineemme pyyntöön, pyydämme tätä anteeksi ja toivotamme Setan tervetulleeksi aukiollemme kokoontumaan Pride-kulkueeseen 9. kesäkuuta, Ratinan kauppakeskus tiedottaa Facebook-sivuillaan.

Lisäksi kauppakeskus sanoo haluavansa myös jatkossa miettiä yhdessä Setan kanssa, miten he muuten voisivat tukea järjestön toimintaa.

Kaupungille suunnitelma sopi

Pride-marssin järjestäjien mielestä Ratinan aukio on hyvä kokoontumispiste ennen marssia keskustaan. Yksi syy tähän on Tampereen keskustan ratikkatyömaa. Myös Tampereen kaupungille reittisuunnitelma sopi.

Setan mukaan Helsingissä tavarataloketju Prisma on Helsinki pride -tapahtuman pääyhteistyökumppani. Tampereella ei ole ollut puhe kaupallisesta yhteistyöstä, vaan siitä, saako marssi lähteä kauppakeskuksen edestä.

Ratinan kauppakeskuksen johtaja Mervi Ahola sanoi Yle Tampereelle, että palautetta linjauksesta on tullut.

Lue seuraavaksi