Ely-keskus: Kuraveden päästäminen Kokemäenjokeen ei ole asiallista toimintaa

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistai-iltana video, missä säiliöauton tankkia tyhjennetään Kokemäenjokeen. Harjavallan kaupungin ympäristöinsinööri oli tekemässä asiasta rikosilmoitusta, mutta se ehdittiin vetää pois.

Kokemäenjoki
Lukijan kuvaa säiliö-auton tyhjennyksestä Kokemäenjokeen
Lukijan kuvaa säiliö-auton tyhjennyksestä Kokemäenjokeen

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistai-iltana video, missä säiliöautosta päästetään ruskeaa nestettä suoraan jokeen. Video keräsi runsaasti kommentteja ja sitä jaettiin illalla kymmeniä tuhansia kertoja.

Länsi-Suomen Voiman toimitusjohtaja Pekka Pollari kommentoi keskiviikkoaamuna Satakunnan Kansalle (siirryt toiseen palveluun), että kyseessä on normaali toimenpide.

Harjavallan kaupungin ympäristöinsinööri Reijo Roininen oli paikalla voimala-alueella tiistai-iltana. Hän kertoo, että poliisi kehotti häntä tekemään asiasta rikosilmoituksen.

– Ennen kuin ehdin sen tekemään, poliisi soitti takaisin ja sanoi, ettei sitä kannatakaan tehdä, koska kyseessä oli vain hiekkainen vesi.

Näytteidenottoa mietitään

Varsinais-Suomen Ely-keskus paheksuu säiliöauton tyhjentämistä suoraan jokeen.

– Asiaa tutkitaan parhaillaan. Ei tämä asiallista toimintaa ole, vaikka kyseessä olisikin vain hiekkainen vesi. Vähintäänkin se aiheuttaa joen samentumista, ylitarkastaja Kimmo Pakarinen sanoo.

Pakarinen ei osaa tässä vaiheessa arvioida, minkälaisia pykäliä voimalaitoksella on mahdollisesti rikottu.

– Katsotaan, saadaanko jokeen päästetystä vedestä otettua näytteitä.

Uutista päivitetty kello 11:32: Korjattu kohtaa rikosilmoituksen teosta.