Siilinjärven linja-autoaseman seudun suurhanke alkaa pian: kerrostaloista rakennetaan "kirkonkylän maamerkki"

Alueelle aiotaan rakentaa neljä kerrostaloa ja uusia liiketiloja. Myös linja-autojen pysähtymispaikka vaihtuu.

Siilinjärvi
Havainnekuva Siilinjärven linja-autoasemanseudun ja Siilinkeskuksen uudistuksista.
Siilinjärven kunta

Siilinjärven linja-autoaseman seutu kunnan ydinkeskustassa kokee lähivuosina kasvojenkohotuksen. Kunnassa on vireillä kehittämishanke, joka koskee linja-autoaseman lisäksi läheisen Siilinkeskuksen korttelin aluetta.

Alueelle rakennetaan uusia kerrostaloja ja liiketiloja. Uusista kerrostaloista aiotaan rakentaa tiedotteen mukaan edustava ja maantiealueelle näkyvä "kirkonkylän maamerkki".

Myös linja-autojen pysähtymispaikka vaihtuu tontin itäiseen päätyyn ja samassa yhteydessä aseman toiminnoille katsotaan uudet tilat. Kunnan ja Siilinkeskuksen kiinteistöyhtiön lisäksi hanketta vie eteenpäin rakennusliike SSR Itä-Suomi Oy.

Kaavamuutos vireille pian, rakentaminen alkaisi ensi keväänä

Siilinjärven kunnanhallitus käsittelee hankkeen toteuttamiseen liittyvää yhteistoimintasopimusta ensi maanantaina. Jos sopimus hyväksytään, hankkeen vaatima kaavamuutos laitetaan vireille välittömästi. Kaavan toivotaan saavan lainvoiman vielä tämän vuoden aikana.

Alueen katutyöt on tarkoitus tehdä ensi vuoden keväällä ja ensimmäisten kerrostalojen rakentaminen on määrä aloittaa niin ikään ensi vuoden alkupuolella.

SSR Itä-Suomen suunnitelmissa on rakentaa alueelle neljä kerrostaloa. Alkuvaiheessa rakennettaisiin kaksi taloa ja loput myöhemmin kysynnän mukaan. Asuntoja tulisi yhteensä 130–140.

SSR:lle kyse on kymmenien miljoonien eurojen hankkeesta. Alueen uudet liikennejärjestelyt maksavat kunnalle noin 550 000 euroa.