Hammashoidon valinnanvapauskokeilu käynnistyy Tampereella

Valintaportaali ja valintapuhelin aukeavat torstaina kello 10. Mukaan pääsee yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta Tampereelta ja lähikunnista.

Lyhyet
Hampaita paikataan hammaslääkärissä.
Markku Ojala / AOP

Hammashoidon valinnanvapauskokeilu alkaa Tampereen seudulla toukokuun viimeisenä päivänä. Valintaportaali ja valintapuhelin aukeavat klo 10.

Kokeiluun otetaan mukaan yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta asiakasta Tampereelta, Lempäälästä, Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta ja Vesilahdelta. Kokeiluun pääsevät voivat valita hammashoitopalvelunsa yksityiseltä puolelta kunnallisen hammashoidon sijaan. Mukana olevien palvelutuottajien tiedot näkyvät kaupungin nettisivuilla.

Mukaan kokeiluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan kuin oman kunnan osallistujamäärään mahtuu. Paikat jaetaan niin, että Tampereelta ja Orivedeltä pääsee yhteensä 2 000 asukasta, Pirkkalasta ja Vesilahdesta yhteensä 500 asukasta ja Lempäälästä, Nokialta ja Valkeakoskelta 500 asukasta per kunta.

Valinnan voi tehdä vain kerran vuoden loppuun kestävän kokeilun aikana.

Valinnanvapauskokeilussa asiakas maksaa yksityisestä hammashoidosta Tampereen kaupungin taksojen mukaan. Kokeilun piiriin kuuluvat vain perushammashoitopalvelut.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.