Taipalsaaren kunta aloittaa työhyvinvointivalmennuksen ilman kunnanjohtajaa

Kunnanjohtajan virkavapaa ei estä Taipalsaarta aloittamasta työhyvinvointivalmennusta vielä ennen kesälomia. Kunnanjohtajaa olisi toivottu paikalle.

Taipalsaari
Taipalsaaren Sarviniemi
Taipalsaaren kunnantalon työntekijät aloittavat työhyvinvointiohjelman vielä ennen kesälomia.Yle Petri Kivimäki

Taipalsaarella koko kunnantalon henkilökunta saa vielä ennen kesälomia valmennusta työyhteisön pelisääntöjen ja roolien noudattamiseen. Valmennuksessa selkeytetään muun muassa, kuka päättää mistäkin asiasta, missä päätökset tehdään ja millaiset pöytäkirjat päätöksistä on laadittava.

Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willmania ei ole saatu saman pöydän ääreen, sillä hänen virkavapautensa jatkuu kesän yli. Kunnanjohtajaa ei siis työilmanpiirin parantamisvalmennuksessa nähdä.

Jari Willman kertoo, ettei hän aio osallistua valmennukseen virkavapaansa vuoksi.

– En osallistu työhön liittyviin velvollisuuksiin, koska olen virkavapaalla, Willman perustelee.

Hän kertoo virkavapaan kestävän elokuun loppuun.

Hän ei halua kommentoida Taipalsaaren työhyvinvointiin liittyviä ongelmia millään tavalla.

"Parempi kuitenkin näin kuin ei mitään"

Toiveet olivat toisenlaiset. Taipalsaaren kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen oli odottanut kunnanjohtajan olevan mukana valmennuksessa. Pitkänen sanoo, että valmennus pidettiin tärkeämpänä aloittaa jo nyt, kuin että olisi jääty odottamaan kunnanjohtajaa.

– Totta kai se olisi ollut huomattavasti oikeammin toteutettu, että ylin johto johtaa hyvinvoinnin kehittämistä. Parempi kuitenkin näin kuin ei mitään, Pitkänen toteaa.

Lisätty 31.5. klo 11:08 Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willmanin kommentit.