1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autourheilu

Ensimmäiset varaukset on jo tehty – Kymi Ringin varteen kaavailtuja luksushuoneistoja markkinoidaan formulakuskeille

Rakennusliikkeen mukaan alustavan varauksen tehneet ovat autourheilualan tähtiä ja julkisuuden henkilöitä Suomesta ja ulkomailta.

Kuva: Havainnekuva, Rakennusvarma Oy

Kymi Ringin moottoriradan varteen nousevista hulppeista huoneistoista on jo tehty alustavia varauksia.

Nurmijärveläinen rakennusliike Rakennusvarma aikoo rakentaa alueelle kymmeniä vapaa-ajanasuntoja, joiden ennakkomarkkinointi on alkanut. Rakennusvarma tuli Kymiring -yhtiön osakkaaksi keväällä.

Huoneistoista on näköala radalle ja hulppeimpiin tulee autotallitilaa useammalle autolle. Huoneistoja markkinoidaan esimerkiksi formulakuskeille ja muille alan merkkihenkilöille, mutta myös moottoriurheilusta ja Iittiin rakentuvasta tapahtumakeskuksesta kiinnostuneille.

– Meillä on jo kolmesta viiteen ennakkovarausta lähimmäksi rataa tulevista lodge-huoneistoista. Varauksen tehneet ovat sekä kotimaisia että ulkomaalaisia julkisuuden henkilöitä ja alan tähtiä, Rakennusvarman myynti- ja markkinointipäällikkö Eemeli Linna sanoo.

Tämän enempää asiasta ei vielä hiiskuta.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Rakennustöihin loppukesästä

Ennakkomarkkinointi aloitettiin puolitoista viikkoa sitten. Ensimmäisten huoneistojen rakentaminen voisi Linnan mukaan alkaa loppukesästä.

– Meillä on nyt pohjapiirrokset ja suunnitelmat valmiina. Toki huoneistoja muokataan myös ostajan toiveiden mukaan, Linna sanoo.

Kymi Ringin moottoriradan varteen voisi nousta jopa 60 hulppeaa vapaa-ajanasuntoa. Lisäksi niiden taakse on suunnitelmissa rakentaa lähes kaksinkertainen määrä pienempiä huoneistoja. Huoneistoja markkinoidaan myös yritys- ja edustuskäyttöön.

Pienimmät ja edullisimmat maksaisivat noin 300 000 euroa. Lähinnä rataa olevista pitää olla valmis pulittamaan lähemmäs miljoona euroa.

Molempien huoneistotyyppien vastikkeeseen kuuluu myös moottoriradan käyttöoikeus kaksi kertaa tai kerran viikossa.

Ensimmäinen kerros asfalttia

Kymi Ringin hankejohtajan Timo Pohjolan mukaan vajaan viiden kilometrin kilparadan rakentaminen etenee aikataulussaan.

– Tavoite on, että kesän aikana turva-alueiden täyttö saadaan tehtyä siten, että ensimmäinen kerros asfalttia saadaan radalle loppukesästä, Pohjola sanoo.

Timo Pohjola. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Rakentaminen kestää vielä lähes vuoden. Yhtiön oman aikataulun mukaan rata on arvokisakunnossa kesäkuussa 2019. Ratayhtiöllä on sopimus ratamoottoripyöräilyn kuninkuuslajin eli MotoGP:n osakilpailun järjestämisestä radalla ensi kesänä.

Kuljettajakoulutus- ja testausradan rakentaminen on sen sijaan keskeytetty, koska ratayhtiö odottaa Kouvolan kaupungin rahoitusratkaisua. Kouvola haluaisi olla tukemassa radan rakentamista, mutta päätöksiä ei vielä ole.

Harjoitteluratojen rakentaminen on viivästynyt. Käyttäjiä olisi jo.

– Puolustusvoimia varten meidän piti tehdä väliaikainen harjoittelupaikka. Mitä pikemmin päästään varsinaiselle harjoitteluradalle, sen parempi, Pohjola sanoo.

Puolustusvoimat on järjestänyt varusmiesten ajokoulutusta Kymi Ringillä alkuvuodesta lähtien.