Kesäkuvakisa alkaa - osallistu kisaan

Aamu-tv:n kesäkuvakisa on varma kesän merkki.

valokuvaus
Aamu-tv:n kesäkuvakisa alkaa
Aamu-tv:n kesäkuvakisa alkaa

Kuvan aihetta ei ole tänä vuonna rajattu. Julkaisemme kuvia lähetyksessämme joka päivä. Viime vuonna saimme kisaan yli 10 000 kuvaa, emmekä valitettavasti pysty julkaisemaan kaikkia kuvia.

Joka kuukausi valitaan paras kuva, jonka valitsee kuukausittain vaihtuva tuomari. Tänä vuonna katsojat pääsevät äänestämään suosikkiaan kunkin kuukauden kolmesta parhaasta kuvasta.

Kesän loputtua voittaja valitaan yhdeksän finaalikuvan joukosta eli kultakin kuukaudelta otetaan mukaan kolmen parhaimmisto. Voittajan valitsee kisan tuomaristo.

Koko kisan voittaja saa 300 euron lahjakortin valitsemaansa valokuvausliikkeeseen.

Vinkkejä hyvään kuvaa

– Maisema kuvassa kannattaa varmistaa, että horisontti on suorassa, vinkkaa kisan kesäkuun tuomari, Ylen uutisgrafiikan esimies Petteri Bülow.

– Tausta kannattaa myös tarkistaa, ettei siellä ole mitään epäolennaista kuten parkkipaikka tai muuta häiritsevää.

– Ihmisiä kuvataan liian vähän. Hyvät ihmiskuvat nimittäin nousevat kuvien joukosta, sanoo Bülow.

Ja vaikka hyvä kuvan aina tunnistaa, on sellaista vaikea määritellä.

– Se voi olla ilme, hetken maagisuus, tai sitten värejä ja valoja, pohtii Bülow.

Ohjeet kesäkuvan lähettämiseen

Kuvat lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kesakuva.aamutv@yle.fi. Liitä mukaan valokuvaajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä paikkakunta, jossa kuva on otettu. Merkitse otsikkokenttään kuukausi, esim. kesäkuu. Joudumme hylkäämään kuvat, jos tiedot ovat puutteelliset.

Lähetetyistä tai julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Kuvia ei arkistoida. Kuvia ei myöskään säilytetä Aamu-tv:ssä kilpailun päätyttyä, ellei toisin sovita. Kuvia käytetään vain Ylen aamu-tv:ssä tai Aamu-tv:n internet- ja facebook-sivuilla, ellei toisin sovita. Kisaan osallistuvien kuvien tulee olla tänä kesänä otettuja.

Koska vastaanottokapasiteetti on rajallinen, kisaan saa osallistua 1-3 kuvalla per kuukausi. Huomioimme vain sähköisesti lähetetyt kuvat.