Kaksikko havaitsi varastopalon Hämeenlinnassa – neuvokkaiden miesten alkusammutustoimet pelastivat asuinrakennuksen

Poliisi ja pelastuslaitos kiittävät ripeästi toiminutta kaksikkoa, jolla oli käytettävissään tankkiauto vesilastissa.

tulipalot
Tulipalossa tuhoutuneen varaston mustuneet jäännökset
Varastopalosta jäivät jäljelle vain mustuneet laudat.Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnan Vanajantie 5:ssä paloi torstaina yöllä puinen varastorakennus. Palon havaitsi kaksi Konepojat Lindholm & Vähämäen työntekijää: Niko Niemi ja Joose Lampela. Ensimmäisenä paikalla ehti Lampela, joka soitti palokunnalle. Kohta palopaikalla oli myös Niemi.

– Itse tulin moottoritieltä ja näin savupatsaan.

Kello oli savupatsaan havaitsemisen aikaan noin 2.30. Niemi ajoi Kantolaan, jonne hänen muutenkin piti olla menossa. Kun Niemi ehti palopaikalle, huomasi hän liekkien ulottuvan varastorakennuksen lähellä olevan kaksikerroksisen asuintalon räystäälle.

– Meillä oli säiliössä vähän vettä. Ruvettiin sammuttamaan taloa ja suojaamaan sitä lämmöltä.

Hämeen poliisi kiittelee sosiaalisessa mediassa kaksikon ripeää toimintaa. Kiitoksiin yhtyy myös Kanta-Hämeen pelastuslaitos. Nopea ja neuvokas toiminta pelasti asuinrakennuksen.

"Kun on ollut aikaisemminkin tulipaloissa"

Niko Niemi ja Joose Lampela tekevät välillä yötöitä. Heidän tehtäviinsä kuuluu tienhoitotöitä, esimerkiksi siltojen pesua. Siksi heillä oli käytettävissään tankkiauto, jossa oli vielä jäljellä vettä.

– Laskettiin vettä niin kauan talon seinään kun nähtiin liekkejä ja palokunta tuli paikalle ja otti tilanteen haltuun.

Niemi on vapaapalokuntalainen. Hän tiesi miten toimia niin, että palo ei leviä.

Palokunta saapui paikalle viidessä, kymmenessä minuutissa. Niemi harmittelee, ettei ennen palokunnan tuloa pystynyt tekemään kaikkea, mitä olisi ehkä pitänyt. Tilanne ei kuitenkaan pelottanut.

– Kun on ollut aikaisemminkin tulipaloissa mukana, tiesi miten toimia.

Poliisi kaipaa torstai-yöltä havaintoja palopaikan lähettyvillä olleista omituisista liikkujista tai toimista. Tiedot voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen rikosvihjeet.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 0295 414 222. Viranomaiset epäilevät varaston paloa tahallaan sytytetyksi.