Niiralankadun remontti jatkuu Kuopiossa – kiertotie käyttöön torstaiaamuna

Urakka valmistuu syys-lokakuussa.

Kuopio
Karttagrafiikka Kuopion Niiralankadun remontin aikana käytettästä kiertotiestä.
Kiertotie kulkee Huuhankadun kautta. Myös bussit siirtyvät uudelle reitille.Yle

Kuopion keskustan keskeisen sisääntuloväylän, Niiralankadun remontti jatkuu. Työt vaikuttavat alueen liikennejärjestelyihin torstaiaamusta lähtien.

Osuus poliisi- ja oikeustalon kulmalta eli Suokadun risteyksestä Mustinlammenkadun risteykseen saakka suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä kello 9 – myös paikallisbussit siirtyvät kiertoreitille. Kiertotie kulkee Huuhankadun kautta. Katko kestää kesä-heinäkuulle. Kevyt liikenne pääsee koko remontin ajan työmaa-alueen läpi poikkeusjärjestelyin.

Remontin edetessä katkaistaan taas uusi osuus Niiralankadusta eli pätkä Mustinlammenkadun risteyksestä Pyöräkadun risteykseen. Katko päättyy elokuun lopulla. Tavoitteena on, että suljettavat pätkät vaiheistetaan niin, että edellinen osuus aukaistaan ennen kuin uusi osuus suljetaan.

Elo-syyskuussa remontti etenee Rättimäen alikulkutunnelille asti. Urakka on valmis syys-lokakuussa. Ensi vuonna on tarkoitus rakentaa vielä uusi kevyen liikenteen alikulku Rättimäen alikulun läheisyyteen.

Kuopion kaupungin mukaan Niiralankadun remontissa on keskeistä etenkin jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen sujuvuuden parantaminen. Ajorata kapenee ja pyöräilijät saavat kadun eteläpuolelle oman ajokaistan. Lisäksi muutamia Niiralankadulta risteäviä katuliittymiä suljetaan kokonaan autoliikenteeltä.

Niiralankatu on tärkeä yhteys keskustan ja lähivuosina merkittävästi kasvavan Savilahden asumis-, opiskelu- ja työssäkäyntialueen välillä.