Yllätysnimi Pori Jazzin toimitusjohtajaksi: Aki Ruotsala on kristillinen poliitikko ja kunnan virkamies

Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Edellinen toimitusjohtaja Janne Nieminen palaa kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan kulttuuripäälliköksi.

Pori Jazz
Mies hymyilee ja pitää kädessään Pori Jazz -kahvikuppia.
Jari Pelkonen / Yle

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja on Aki Ruotsala. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

Aki Ruotsala siirtyy tehtäväänsä Merikarvian kunnan kehittämispäällikön tehtävästä. Hän on työskennellyt myös Siikaisten kunnansihteerinä sekä Sauli Ahvenjärven avustajana eduskunnassa ja suunnittelijana sisäministeriössä. Hän on kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja. Hän pyrki viime keväänä Porin kunnanvaltuustoon mutta jäi varavaltuutetuksi.

Aki Ruotsala on hallintotieteiden maisteri. Hän valmistuu tämän vuoden aikana myös kauppatieteiden maisteriksi johtamisen koulutusohjelmasta.

"Ei tarvitse olla joka osa-alueen osaaja"

Pori Jazzin hallituksen mukaan Aki Ruotsala tuo mukanaan vahvaa johtamista ja kehittämistyön osaamista. Hallituksen mukaan sillä ei ole väliä, onko toimitusjohtaja kaikkien festivaalin osa-alueiden asiantuntija.

– Häneltä saamme myös uudistajan ja verkostoitujan taitoja festivaaliorganisaatioon. Ruotsala tuntee hyvin porilaisen toimintaympäristön, mutta hänellä on myös hyvät valtakunnalliset yhteiskuntasuhteet, sanoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola.

Entinen toimitusjohtaja Janne Nieminen ilmoitti helmikuussa palaavansa takaisin kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan kulttuuripäälliköksi ja jättävänsä Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävät.

Lue lisää:

Pori Jazzin toimitusjohtaja palaa kotikaupunkiinsa – Janne Niemisestä Hämeenlinnan kulttuuripäällikkö

Pori Jazzin uutta toimitusjohtajaa etsitään täsmähaulla: "Uskon, että hän on mukana jo tämän kesän festareilla"

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja valittu – julkistetaan kesäkuussa