Imatran kaupunginjohtaja Rami Hasu on irtisanoutunut − ehti olla virassa vuoden

Hasu perustelee irtisanoutumistaan perhesyillä.

Kotimaa
Imatran kaupunginjohtaja Rami Hasu.
Rami Hasu kerkesi olla vajaa vuoden Imatran kaupungin johdossa.Riitta Väisänen / Yle

Imatran kaupunginjohtaja Rami Hasu on irtisanoutunut virastaan. Hän ehti olla Imatran johdossa vajaan vuoden. Hasu lopettaa työnsä tänään perjantaina.

Ylen tavoittaman Hasun mukaan irtisanoutumiseen ei liity sen suurempaa draamaa.

– Päätöksen taustalla ovat ajankäyttöön liittyvät syyt, Hasu sanoo Ylelle.

− Nykyisessä elämäntilanteessani haluan antaa perheelleni enemmän aikaa, Hasu perustelee ratkaisuaan kaupungin tiedotteessa.

Irtisanoutumisesta käytiin neuvottelu perjantaiaamuna kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa.

− Tämä ei ollut enää itselle yllätys, sillä olemme kevään aikana puhuneet Ramin kanssa ajankäyttökysymyksistä. Henkilökohtaisesti ymmärrän kaupunginjohtajan ratkaisun, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen tiedotteessa.

Korvauksena kuuden kuukauden palkka

Kaupunginjohtajan irtisanomista käsitellään ylimääräisenä asiana 4. kesäkuuta Imatran kaupunginhallituksessa ja valtuustossa 18. kesäkuuta.

Hasulle maksetaan sovitusti kuuden kuukauden palkkaa vastaava korvaus, joka sisältää irtisanomisajan palkan. Hasun kuukausipalkka (siirryt toiseen palveluun)on ollut 10 300 euroa.

Toistaiseksi kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaa virkaatekevänä hallintojohtaja Kaisa Heino. Hänen loma-aikanaan sijaisuudesta vastaa talousjohtaja Kai Roslakka.

Lintunen: Lähdön ajankohta on hankala

Imatran entinen kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on yllättynyt Hasun lähdöstä. Toisaalta hän muistuttaa, että valintaprosessi oli vaikea poliittisen väännön vuoksi.

Imatra on nyt kovan tilanteen edessä, varsinkin kun edessä on maakuntauudistus.

– Onhan se ongelma kaupungille, mistä löytää uusi johtaja. Todella hankala ja ikävä tilannehan se on kaupungin kehittämisen kannalta, kun tulee isoja muutoksia maakuntahallinnon kautta, Lintunen sanoo.

Jatkoa varten Lintunen kehottaa Imatraa harkitsemaan pormestarimallia.

– Sanoin jo aikaisemminkin, että olen pormestarimallin kannalla. Nythän sitä olisi aika taas jälleen kerran miettiä, Lintunen sanoo.

Lisätty 1.6. klo 11:40 Imatran entisen kaupunginjohtaja Pertti Lintusen kommentit.