1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Parveketupakointi

Asukas haluaa aikaa sauhuttelun lopettamiseen – vaatii lykkäystä taloyhtiön parveketupakointikieltoon

Asukkaan mukaan hän ei tiennyt muuttaessaan, että taloyhtiöön oli haettu tupakointikieltoa. Isännöitsijän katsoo, että asia oli tiedossa.

Tutkimuksen mukaan tupakoinnin lopettaneilla voi olla neljä kertaa enemmän normaaleja keuhkoputkien pintasoluja kuin edelleen tupakoivilla. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lahtelaisen taloyhtiön asukas pyytää kaupunkia lykkäämään parveketupakointikieltoa. Asukas on tehnyt kiellosta oikaisuvaatimuksen Lahden kaupungille.

Taloyhtiö toimitti syyskuussa 2017 Lahden kaupungille hakemuksen parveketupakoinnin kieltämiseksi. Oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan hän ei tiennyt taloyhtiön hakeneen tupakointikieltoa, kun hän muutti taloon marraskuussa.

Asukas vetoaa kaupunkiin, että kieltoa lykättäisiin, jotta hän saisi aikaa lopettaa tupakoinnin. Hänen mielestään ei ole turvallista mennä polttamaan tupakkaa alas ja ulos talosta.

Mustaa valkoisella

Isännöitsijä on eri mieltä siitä, tiesikö asukas siitä, että taloon haettiin tupakointikieltoa.

Isännöitsijä myöntää, että kuulemiset ehdittiin tehdä ennen asukkaan muuttoa. Isännöitsijätodistuksessa oli kuitenkin kirjaus siitä, että taloyhtiö on hakenut tupakointikieltoa.

Lahden kaupungin rakennus- ja ympäristölupalautakunnalle esitetään oikaisuvaatimuksen hylkäämistä.