Mehiläisen palveluntuotanto Keminmaassa käynnistyi – yhtiö lupaa, että asiakkaille ei tule muutoksia

sote-uudistus
Lääkäri mittaamassa potilaan verenpainetta.
Yle

Keminmaan perusterveydenhuollon palvelut ovat siirtyneet terveyspalveluyhtiö Mehiläisen vastuulle.

Muutos on tullut voimaan perjantaina. Yhtiöstä kerrotaan, että toimintojen ulkoistaminen ei vaikuta mitenkään asiakkaiden palveluun tai henkilökunnan työsuhteisiin.

– Kaikki varatut ajat hoidetaan normaalisti, eikä palveluntuotannon aloitus vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Ajanvaraus ja neuvonta palvelevat tuttuun tapaan, todetaan Mehiläisen tiedotteessa.

Keminmaan sopimus on ainoastaan Mehiläisen ja kunnan välinen eikä sisälly yhteisyrityssopimukseen. Terveyspalveluyhtiö Attendo on vastannut Keminmaan, Kemin ja Tervolan kuntien lääkäripalveluista vuodesta 2012 lähtien. Attendo Terveyspalveluiden vastuu Keminmaan lääkäripalveluista loppuu 31. lokakuuta.

Keminmaa sorvasi oman sopimuksen

Ilta- ja viikonloppupäivystyksen hoitaa Länsi-Pohjan keskussairaalassa edelleen kuntayhtymä siihen saakka, kunnes yhteisyritys ryhtyy tuottajaksi kesäkuun 18. päivästä lähtien. Yhteisyrityksen palvelukseen siirtyy yli 700 sote-ammattilaista.

Attendo vastaa Kemin päivystyksen ja kiirevastaanoton palveluista vuoden loppuun asti.

Juttua korjattu 14.6. kello 11.15. Lisätty juttuun tieto, että Attendo vastaa Keminmaan lääkäripalveluista 31. lokakuuta asti ja Kemin päivystyksen ja kiirevastaanoton palveluista vuoden loppuun asti.