1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nicaraguan politiikka

Nicaraguassa väkivaltaisuudet jatkuvat - kirkko kieltäytyy neuvotteluista

Jo kuusi viikkoa jatkuneissa protesteissa on kuollut yli sata ihmistä. Mielenosoittajat vaativat presidentin eroa.

Levottomuuksissa surmansa saanut 15-vuotias Orlando Cordoba siunattiin haudan lepoon Manaquassa 30. toukokuuta 2018. Kuva: EPA

Nicaraguassa on haudattu perjantaina viimeisimpien levottomuuksien uhreja. Ainakin 16 ihmistä on kuollut eri puolilla maata.

Huhtikuussa alkaneissa mielenosoituksissa on kuollut tähän mennessä jo yli sata ihmistä. Loukkaantuneita on useita satoja.

Aktivistien mukaan hallitusta tukevat joukot avasivat tulen kymmentuhatpäistä mielenosoittajajoukkoa päin pääkaupungissa Managuassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Hallitus ja poliisi puolestaan syyttivät ”rikollisjoukkoja” väkivaltaisuuksista.

Katolisen kirkon välittämät neuvottelut presidentti Daniel Ortegan hallituksen ja opposition kanssa ovat toistaiseksi jäissä. Kirkko on kieltäytynyt jatkamasta neuvotteluja ennen kuin hallitus lopettaa ”sortotoimensa”.

Nicaraguan mielenosoitukset alkoivat huhtikuun lopussa vastalauseena kiistellylle eläkeuudistukselle. Pian ne laajentuivat yleisesti Ortegan ja tämän varapresidenttinä toimivan vaimon eroa vaativiksi protesteiksi.

Korjattu kl0 8.33: Väkivaltaisuuksien uusimmat uhrit haudattiin perjantaina, he ovat kuolleet aiemmin.