Israel teki yöllä ilmaiskuja Hamasin kohteisiin Gazassa

Israel ja palestiinalaiset ryhmät solmivat aiemmin tällä viikolla tulitauon, mutta nyt yhteenotot näyttävät jälleen kiihtyneen.

Lähi-itä
Israel teki ilmaiskun Gazaan 2. kesäkuuta.
Israel teki ilmaiskun Gazaan 2. kesäkuuta.

Israel on tehnyt useita ilmaiskuja Hamasin kohteisiin Gazassa, kertoo Israelin armeija.

Israelin mukaan ilmaisku oli vastaus palestiinalaisalueelta Gazasta lauantai-iltana Israeliin ammuttuihin raketteihin. Israel syyttää hyökkäyksistä Gazan kaistaa hallitsevaa Hamasia, jota se pitää terroristijärjestönä.

Yksikään Gazan militanttiryhmittymistä ei ole ilmoittanut olevansa raketti-iskujen takana. Toistaiseksi yhteenottojen aiheuttamista mahdollisista vahingoista ei ole tietoa.

Israel ja palestiinalaisryhmät solmivat aiemmin tällä viikolla tulitauon sen jälkeen, kun osapuolten välillä leimahtivat rajuimmat yhteenotot sitten vuoden 2014.

Islamilainen Jihad ja Hamasin aseellinen siipi myönsivät alkuviikosta tehneensä kymmeniä raketti-iskuja Israelia vastaan. Järjestöt sanoivat harvinaisessa yhteislausunnossaan, että iskut olivat vastaus hyökkäyksiin, joita Israelin armeija on heidän asemiinsa tehnyt viime päivinä. Israel vastasi raketteihin ilmaiskuilla yli 50 palestiinalaiskohteeseen.

Israelin ja palestiinalaisten välillä on ollut levotonta sen jälkeen, kun Yhdysvallat päätti siirtää suurlähetystönsä Jerusalemiin.

Lähteet: Reuters, TASS