1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Tahallisia maastopaloja sytytelty Hämeenlinnan Hätilässä ja Aulangolla?

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai viikonvaihteessa sammutella monia parin kilometrin säteellä olleita palonalkuja Hämeenlinnassa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Hätilän ja Aulangon alueella Hämeenlinnassa on ollut lauantaista sunnuntai-iltaan asti parin kilometrin säteellä maastopalon alkuja kesäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa. Lisäksi yhden autotallin seinääkin jouduttiin sammuttamaan lauantai-iltana.

Pelastuslaitoksella paloja pidetään tahallaan sytytetyiksi, todennäköistä ei nimittäin ole, että näin pienehkön alueen sisässä ja lyhyin välein paloja syttyisi normaalisti.

– Poliisin tutkinnalle asiassa on asianmukainen epäilys, koska ihmisen tahallinen toiminta saattaa olla kyseessä, kertoo päivystävä palomestari Juha Alander.

Kuivuus ei selitä Aulangon ja Hätilän maastopaloja

Vaikka maasto on erittäin kuivaa, eikä sadetta ole saatu viikkoihin, pelkästään kuivuus ei pelastusviranomaisen mukaan riitä selittämään Hämeenlinnan viikonvaihteen maastopaloja kaupungin itäpuolella Hätilässä ja Aulangolla.

Sunnuntai-iltanakin Kanta-Hämeen pelastuslaitos sammutteli paria maastopaloa. Niin ikään aiemmin jo aiemmin sammutettuja, mutta uudelleen syttyneitä ja savuttavia paloja on käyty katsastamassa.

Viikonvaihteen päivystysvuorossa ollut Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Juha Alander kokoaa maan palolaitosten ykköstoiveen.

–Toivon, että saataisiin sadetta, se kyllä helpottaisi meidän työtä. Samaa toivovat virkaveljet pelastuslaitoksilla ympäri Suomea, koska hyvin monissa maakunnissa on ollut pitkään kuivaa, huokaisee yövuoron jälkeen Kanta-Hämeen päivystävä palomestari Juha Alander.

Kanta-Hämeessä on avotulentekokielto ollut voimassa nyt lähes viikonpäivät.