Kohta Kruunupyystä lennetään jälleen Tukholmaan? Uusi lentoyhtiö ilmoitti avaavansa reitin jo heinäkuussa

Konkurssiin ajautuneen Nextjetin korvaajaksi löytyi toinen ruotsalaisyritys.

lentoliikenne
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.Terhi Varjonen/Yle

Ruotsalainen lentoyhtiö Air Leap aikoo aloittaa lennot Kruunupyystä Tukholmaan heinäkuussa, kertoo ilmailualan uutisportaali Lentoposti. (siirryt toiseen palveluun)

– Se on positiivinen uutinen, että kiinnostusta meidän lentoreitteihin löytyy. Toivottavasti lennot saadaan jatkumaan, eivätkä matkustajat ehdi karkaamaan muualle, kommentoi Kruunupyyn lentohalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jonne Sandberg.

Uuteen yhtiöön luotetaan, vaikka Sandberg muistuttaa, että lentoalalla syklit vaihtelevat nopeasti, ja käänteitä on varmasti odotettavissa lisää lähiaikoina.

– Täytyy olla tyytyväisiä, että uusi toimija löytyi jopa reilussa kahdessa viikossa. Lentoreitin avaaminen ei ole mikään lyhyt prosessi. Mutta työ lentoliikenteen kehittämiseksi jatkuu ja paljon vielä edessä, sanoo hallituksen puheenjohtaja.

Pietarsaaren ja Kokkolan seudun kuntien omistama lentohalliyhtiö oli yhteydessä Air Leapiin Ruotsin lentoreiteistä.

Avaus ja tarjous tähän tuli kuitenkin ruotsalaisyhtiöltä. Se suunnittelee aloittavansa lentotoiminnan Kruunupyystä jo heinäkuussa. Lisäksi yritys avaa liikenteen Tukholmasta Maarianhaminaan kesäkuun 11. päivä.

– Aikataulu on tiukka, mutta uskotaan siihen, sanoo Sandberg.

Hän ei halua ottaa kantaa siihen, joutuvatko alueen kunnat tai jokin muu taho tukemaan uutta lentoyhtiötä rahallisesti.

– Sitä en lähde kommentoimaan tässä vaiheessa.

Ruotsalainen Nextjet ajautui konkurssiin reilut kaksi viikkoa sitten, ja Kokkola–Pietarsaaren kenttä jäi heti ilman Ruotsin lentoja. Air Leap -yhtiön omistaa norjalainen Olsen Gruppen, joka osti Nextjetin konkurssipesän.

Air Leap hakee parhaillaan Ruotsin kuljetushallitukselta lupaa liikenteen aloittamiseen.